Řádění mladíků na Žižkově. Během noci založili šest požárů, škody jdou do statisíců

Hasiči

Dopadený žhář

Pražští policisté dopadli dalšího žháře. Teprve třiadvacetiletý muž zapaloval, co se dalo, a nespokojil se „jenom s kontejnery“. Požár založil i v památkově chráněné budově. U všeho mu sekundovali i další tři mladíci. Během pouhých 12 hodin způsobili šest požárů. Škody se šplhají do stovek tisíc korun.

Parta mladíků ve věku od sedmnácti do třiadvaceti let způsobila v noci z neděle na pondělí během pouhých dvanácti hodin hned šest požárů. Podle policie měli zapálit kontejnerová stání, okrasné stromy, skladové prostory nábytkové firmy a nakonec i památkově chráněnou budovu na Žižkově.

„Na místě požáru se vždy vyskytla skupinka 4 osob, avšak při výslechu se k nim přiznal pouze jeden,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová s tím, že se mělo jednat o teprve třiadvacetiletého muže. Policisté byli rychlí a žháře dopadli. Mladík si navíc všechny požáry, které založil, natáčel a ukládal v telefonu. Během dvanácti hodin napáchal škody přesahující 800 tisíc korun.

Popelář zapaloval kontejnery

„Policejní komisař muže obvinil z trestných činů poškozená cizí věci a výtržnictví, v případě odsouzení mladíkovi hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ upřesnila mluvčí. Během dvanácti hodin napáchal škody přesahující 800 tisíc korun.

A vypadá to, že policisté teď sbírají jednoho žháře za druhým. Zapalovat zejména kontejnery na Praze 3 a 8 měl i další muž. Jeho důvod je ale opravdu zvláštní. „Uvedl, že se živí jako popelář a nemá rád svou práci,“ doplnil kriminalista. Jelikož zapálil i auto a mohl ohrozit velké množství lidí, hrozí mu až osm let vězení.

Tagy: