Ráj dobrého jídla, zábavy i odpočinku. Vydejte se s Exclusive Tours do Španělska

Objevujte s Exclusive Tours krásy Španělska

Exclusive Tours: Ráj dobrého jídla, zábavy i odpočinku. Vydejte se s Exclusive Tours do Španělska

Za hory, za doly šumí moře pod moly, tam kde se k zemi sklání pyrenejská údolí... Španělsko je země, která se člověku vryje do srdce a usadí se mu v žaludku. Nebojíme se říct že na trvalo. Pyreneje jsou hranicí země zaslíbené pro všechny, kdo mají rádi život se všemi jeho radostmi - zábavou, veselím i dobrým jídlem. A kdo se rozhodne, že se vydá právě sem, nebude litovat. Ty největší krásy ve Španělsku můžete objevovat třeba s Exclusive Tours.

Zatímco většina Evropy je zvyklá o Španělsku běžně mluvit jako o Pyrenejském poloostrově, sami jeho obyvatelé tento název téměř neznají. Pro svoji domovinu používají jméno Iberský, ze španělského Península ibérica.

Ať už se člověk rozhodne ostrov nazývat jakkoli, láska, která se mu při návštěvě rozhoří v srdci, je u všech stejná. Ve Španělsku dokonale zjihnou návštěvníci toužící po odpočinku na prosluněných plážích. Gastro turisté roztají nad pánví s paellou a těm, kteří vyznávají spíš stálé hodnoty, se zatají dech při pohledu na místní památky. Nutno dodat že Španělé jsou pohostinní veselí lidé, kteří se s vámi nezřídka kdy ochotně zastaví na kus řeči.

Skvělou zprávou navíc je, že v rozmanitém Španělsku se zabaví úplně každý.

Exclusive Tours

Jsme zdrojem inspirace, protože i cesta kolem světa začíná myšlenkou. Jsme průvodcem, se kterým budete doma v Africe i za polárním kruhem. Jsme rádcem, který vás zná, podanou rukou, kdykoli je potřeba, a především předvídavým partnerem, díky kterému cestujete hladce a bezpečně.

zdroj: Exclusive Tours

Když toužíte po společnosti a zábavě

Španělsko je vyhlášené svými festivaly. Důvod pro konání celospolečenského veselí se tady vždycky najde. Slavnosti neboli fiestas jsou velmi oblíbenou zábavou po celý rok. Třeba v půlce března se v ulicích Valencie začínají objevovat veliké z papírmašé vyrobené sochy, aby 19. března slavnostně shořely a symbolicky tak staré udělalo místo novému. Tak se slaví Las Fallas.

Ke zdejším tradicím stále neodmyslitelně patří i v posledních letech velmi diskutovaná korida neboli býčí zápasy. Národní sport budí vášně všeho druhu a ježí chlupy všude na těle.

Španělsko to není pouze poloostrov na jihu Evropy, ale také sousední ostrovy, které rovněž nabízejí pestrou škálu možností jak se zabavit. Kdo rád zábavu bohatou na společnost jiných lidí, k tomu navíc i hudbu a tanec, nemůže minout Ibizu. Je proslulá nekonečnými parties a bujarým veselím.

Když se nebojíte trochy vzdělání a kultury

Kdo rád poznává nová místa, která ale dýchají dalekosáhlou historií, ten do Španělska zkrátka bezpodmínečně musí. Seznam památek, které se vyplatí navštívit, je dlouhý a v případě nedostatku času se z něj jednotlivé položky vyškrtávají se slzou v oku. Ale kdo si vyhradí času dost, nebude litovat.

A jaká jsou místa, kde alespoň na okamžik zapomenete na slušné vychování a s ústy dokořán budete nasávat všechno, co vidíte kolem sebe? Tady je pár tipů:

  • Chrám Sagrada Familia
  • Komplex paláců a pevností Alhambra
  • Skalní klášter Montserrat
  • Most Puente Nuevo v Rondě
  • Opevnění La Alcazaba Málaga
  • Plaza de Espana v Seville

Filosofie Exclusive Tours

Poznávání krás vnějšího světa utváří náš svět vnitřní. Umožňujeme našim klientům zažít a vychutnat si ty nejúchvatnější zážitky a luxus, které si zapamatují navždy. Naši klienti si zaslouží jen to nejlepší. Proto všechny naše služby jsou naprosto individuální, na míru a vše je několikanásobně překontrolováno a vždy ověřeno.

zdroj: Exclusive Tours

Když prahnete po slunci a moři

Snad všichni máme ve svém okolí někoho, kdo pravidelně sbalí to nejnutnější, natěšeně míří na jeden z Kanárských ostrovů a nabídky na poznání nových destinací odbývá ledabylým mávnutím ruky. Ať už si vyberete Gran Canaria, Tenerife nebo Lanzarote, sluníčko vás tu bude těšit po většinu dnů na každém kroku. Velmi vyhledávané jsou také Baleárské ostrovy, nejvíce Mallorka a Menorka.

Je ovšem záhodno zmínit, že se sem vyplatí zamířit během teplejší poloviny roku. I v zimě se tu v porovnání s českou kotlinou zahřejete, teploty se tu drží kolem deseti stupňů. Ale kromě otužilců se tu do vln Atlantského oceánu nikdo příliš vrhat nebude.

Ovšem nesmíme zapomenout, že i zdejší příroda a výlety do hor patří k top zážitkům. Stejně jako handlování na místních tržištích.

Když dobrého jídla není nikdy dost

Skvělým jídlem a nezapomenutelným požitkem z něj je Španělsko vyhlášené. Kdo by neznal pojem tapas? Malé chuťovky různých druhů si tu člověk může dát na každém rohu.

Základem zdejší stravy jsou pochopitelně mořské plody, ty si nejčastěji vychutnáte v paelle – rýžovém pokrmu nazvaném podle dvouuché stejnojmenné pánve. Ale určitě neváhejte a ochutnejte gazpacho, studenou polévku, dále místní tortilly espaňola doplněné vším možným a uniknout by vám nemělo ani sušené vepřové či klobásy, které objevíte pod názvem charcutería.

Vize Exclusive Tours

Umožňujeme svým klientům zažít planetu Zemi z pohledu nejvyšší úrovně cestovatelských služeb. Patříme ke špičce svého oboru. Luxus je u nás standard. Nabízíme nejvyšší kvalitu služeb, jsme dlouholetými odborníky a partnery těch nejluxusnějších poskytovatelů služeb. Udržujeme si příjemnou, přátelskou, ale zejména upřímnou a otevřenou atmosféru. Vždy jsme 100% diskrétní.

zdroj: Exclusive Tours

Když je hlavním cílem odpočinek

Po všem objevování všemi smysly je ten správný čas na nabrání sil. Nechat se hýčkat ve Španělsku, to už, panečku, stojí za to.

V přímořských lokalitách se dají potkat maséři rovnou na pláži. Míst, kde vám nabídnou kompletní procedury, je i ve Španělsku přehršel.

Pokud ale patříte k těm, kteří své požitkářství bez okolků přiznávají a kvalitu staví na první místo, beze sporu vás uspokojí tip Exclusive Tours – SHA Wellness Clinic. Masáže a další lázeňské procedury, jako jsou zábaly z mořských řas či speciální koupele, vám tu dopřejí odborníci na tradiční přírodní terapie, kteří mají přehled i o západní moderní medicíně. A tak se nemusí bát svěřit se jim kdokoli, kdo se zajímá o prevenci, genetiku či anti-age programy.

SHA Wellness Clinic navíc funguje v regionu s vlastním mikroklimatem, který Světová zdravotnická organizace označila za jeden z nejzdravějších. Z Valencie se v ráji, který má blahodárný vliv na ducha i tělo, ocitnete za pouhé dvě hodiny cesty autem.

Tagy: