Mlhy vystřídá polojasno a teploty kolem 16 °C. K večeru čeká Česko mrholení i déšť

Lidé v podzimním parku

V úterý bude podle meteorologů polojasno. Teploty vystoupají k 16 °C, místy až k 18 °C. K večeru však Česko čeká mrholení či slabý déšť. V noci na středu se teploty budou pohybovat mezi 12 až 8 °C.

Úterý bude podle meteorologů polojasné až oblačné. Z rána se mohou ojediněle objevit mlhy nebo nízká oblačnost. Odpoledne a večer bude od západu přibývat oblačnosti a v Čechách se postupně objeví slabý déšť nebo mrholení.

Nejvyšší denní teploty pak vystoupají k 12 až 16 °C, místy dokonce k 18 °C. Na horách se budou teploty pohybovat kolem 10 °C. Vát bude slabý, postupně mírný vítr o síle 2 až 6 metrů za sekundu.

V noci na středu bude polojasno až oblačno. Ojediněle by se mohl objevit slabý déšť nebo mrholení. Nejnižší teploty padnou ke 12 až 8 °C, na Moravě při slabším větru kolem 6 °C. Vítr na severovýchodě bude s nárazy vát o síle až 15 metrů za sekundu.

Ve středu se Češi mohou těšit na nevídaně teplé počasí. Teploty se budou pohybovat mezi 16 až 20 °C, v Čechách ojediněle vystoupají dokonce ke 24 °C. Během dne bude polojasno, později bude přibývat oblačnosti a k večeru se může objevit občasný déšť či přeháňky.

V Beskydech a Jeseníkách bude vát vítr o síle 20 až 25 metrů za sekundu, na severovýchodě území s nárazy kolem 15 metrů za sekundu.

Tagy: