Střelba na oslavě: Maskovaný muž zabil v USA před očima fanoušků rapperku, další ženu zranil

V horor se v sobotu 13. července proměnilo slavnostní znovuotevření obchodu s kosmetikou v americkém Oaklandu. Maskovaný muž postřelil před očima slavících fanoušků rapperku Tan DaGod a zranil další návštěvnici akce. Rapperka na následky svých zranění později zemřela, druhá žena tragédii přežila. Informoval o tom deník The Mirror. Hrozivý incident zachytil jeden ze svědků na telefon.

Sedmadvacetiletá rapperka Alliauna Greenová, která je známá pod přezdívkou Tan DaGod, oslavovala 13. července se svými fanoušky znovuotevření obchodu s kosmetikou. Během události se na místě objevil maskovaný muž a v davu lidí, mezi nimiž byly i děti, na hudebnici několikrát vystřelil. Zasáhl rapperku a další návštěvnici akce. Žena střelbu přežila, Greenová ale na následky vážných zranění zemřela, uvedl zdroj The Mirror.

ČTĚTE TAKÉ: Střelba v chorvatském městě s českou menšinou. Útočník zabil pět lidí, pak šel na kávu

Tragický incident zachytil jeden z návštěvníků akce na telefon. Lidé, včetně dětí, tancovali a oslavovali na parkovišti obchodu. Po chvíli však zazněly výstřely a vypukla panika. Kamarádi hned poté převezli zraněnou rapperku do nemocnice.

Zaměstnanec nedaleké korejské restaurace Sul Cho popsal celou událost. „Vystupovala tam a ten chlápek s kuklou prostě vešel brankou a začal střílet. Všichni se přikrčili a schovali za auta,“ řekl. Uvedl také, že se zaměřil pouze na Greenovou, na nikoho jiného nestřílel.

Oaklandská policie po útočníkovi stále pátrá. Svědci podle deníku Daily Mail vypověděli, že po výstřelech utekl. Ohledně střelby se vyrojila řada spekulací. Důvodem podle nich mohla být například hádka, do které se Greenová měla ve stejný den zapojit. Mohlo prý jít údajně o odplatu za píseň a příspěvek rapperky o jejím zesnulém bývalém milenci. Naznačila v nich, že ji jeho smrt potěšila. Rodina však tuto spekulaci odmítla.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zákeřný útok na 13letého chlapce na Klatovsku. Ozbrojený Moldavan mu ukradl kolo a mobil

Tagy: