Zákeřný útok na 13letého chlapce na Klatovsku: Ozbrojený Moldavan mu ukradl kolo a mobil

Moldavan napadl třináctiletého chlapce.

Třináctiletý školák se stal obětí lupiče

Třináctiletý školák se stal obětí lupiče. S nožem v ruce ho v jedné z obcí na Klatovsku přepadl 26letý Moldavan. Chlapec mu ze strachu dal své kolo i s brašnou, ve které měl mobil. Naštěstí mu pohotově pomohli místní v čele se starostou.

Chlapec si prázdninový den užíval na kole, a to až do chvíle, než ho zastavil muž, který nemluvil česky a chtěl mu bicykl vzít. Když mu ho hoch nechtěl dát, vytáhl na něj cizinec nůž. Na kole měl i mobilní telefon. „Měl ho zavřený v té kapsičce. Jsme z toho strašně překvapení, že se to stalo tady u nás, když jsme v podstatě vesnice,“ řekla pro CNN Prima NEWS chlapcova matka.

ČTĚTE TAKÉ: Zfetovaná pobodala manžela, pak bourala i s dětmi. Soud ženě z Košic rapidně snížil trest

Chlapec po krádeži běžel na terasu místní restaurace. „Přiběhl za mnou, protože ví, že jsem bývalý policista. I ta duchapřítomnost a odvaha toho malého kluka je úplně úžasná,“ popsal starosta Chudenic David Žák. „Běžel za starostou, byl ubrečený,“ potvrdil svědek události Martin Miklič. Dodal, že pachatel seděl nedaleko na lavičce.

Když zloděj zjistil, že jeden z mužů volá policii, dal se na útěk. Starosta ho okamžitě začal pronásledovat a přitom si zranil koleno. Na místo dorazila i policejní hlídka a společně se svědky se snažila muže chytit. Policisté pak zjistili, že podezřelý má být v obci na návštěvě u svých krajanů. Po chvíli k nim muž sám přišel a začal starostovi vyhrožovat fyzickou likvidací. „Muž jednoho z policistů napadl. Policisté ho vyzvali k dechové zkoušce, která byla pozitivní s hodnotou 2,30 promile,“ uvedla mluvčí Iva Vršecká.

Šokovaní obyvatelé mají strach

Ukradené kolo si pachatel schoval v jedné z uliček, kde ho později svědci našli. V brašně byl i chlapcův telefon. „Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, přečinu nebezpečného vyhrožování a přečinu násilí proti úřední osobě,“ doplnila Vršecká.

Obyvatele Chudenic incident zaskočil. „Je to šílené, něco takového bych vůbec nechtěla zažít,“ nechala se slyšet obyvatelka obce Jana Šimánková. „Po tomto případu budu mít určitě strach. Každý se bude o děti bát,“ souhlasil Karel Kacerovský.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby a soud tento návrh akceptoval,“ uvedla policejní mluvčí. Cizinec může za své jednání skončit až na deset let za mřížemi.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hromadná rvačka v Luhačovicích skončila tragicky. Jeden muž zemřel, policie nařídila pitvu

Tagy: