Rath po propuštění z vězení prozradil, na co se těšil nejvíce. Pozornost kolem sebe nechápe

Exkluzivní rozhovor s Davidem Rathem

Po odchodu z vězení se nejvíce těšil na svoje děti, ty zatím ale kvůli mediálnímu zájmu, který ho překvapil, neviděl. I to sdělil bývalý ministr zdravotnictví David Rath v exkluzivním rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Rath také dodal, že do politiky už znovu vstoupit nechce a ze svých činů se poučil.

Ratha pustili z brněnské věznice v úterý dopoledne, kamery ho ale očividně zaskočily. „Viděl jsem hlavně houf novinářů a říkal jsem si ‚ježiš marja‘. Pak jsem nasedl do auta a říkal si, co se stalo,“ zněla první slova bývalého ministra zdravotnictví. Dodal také, že i když byl mediálně známý, neví, zda si takovou mediální pozornost zaslouží.

Nejvíce se prý těšil na děti, ty zatím ale neviděl. „Necháváme si to, přece jen nás ten mediální zájem zaskočil, že jsme se ještě neviděli. Hovořil jsem se svou manželkou a byl jsem v práci vše si zařídit,“ prozradil v rozhovoru redakci CNN Prima NEWS.

Rád by totiž pokračoval v lékařské praxi v Hostivicích, místě, odkud pochází. Nechal se také slyšet, že do politiky už znovu nevstoupí. „Určitě ne, myslím, že to stačilo. Poučil jsem se, s veřejnými zakázkami nechci mít společného vůbec nic, je to past. V Česku je to cesta rovnou do kriminálu,“ dodal.

V květnu 2012 Ratha zadržela policie se sedmimilionovým úplatkem, který si nesl v krabici od vína. Pražský vrchní soud později uznal Rathovu vinu v případech ovlivňování tendrů na rekonstrukci zámku Buštěhrad na Kladensku a budovy gymnázia v Hostivicích nedaleko Prahy.

Tagy: