Reakce na výsledky: Šlachta se raduje, Volný si připadá jako Žid v Německu za Hitlera

Lubormí Volný ve vysílání CNN Prima NEWS

Zklamání a nadšení menších stran

Přísaha, Trikolóra–Svobodní–Soukromníci a Volný blok. Všechny tyto strany očekávaly, že pokoří pětiprocentní hranici pro vstup do Sněmovny. Jak se nyní vyrovnávají s neúspěchem? Lubomír Volný při komentování výsledků použil těžko uvěřitelný příměr.

Přísaha

Pro lídra Přísahy Roberta Šlachtu teď všechno prý teprve začíná. A to i přesto, že se strana do Sněmovny nedostala. „Předběhnout stoleté strany po osmi měsících fungování je úžasné,“ řekl v narážce na ještě horší výsledky sociálních demokratů a komunistů. „Mrzí mě, že jsme se nedostali do Sněmovny, protože pánové Kalouskové a spol. budou velmi spokojeni, protože to nechtěli. To se jim možná splnilo, ale pro nás samozřejmě nic nekončí, ale začíná,“ dodal Šlachta.

Trikolóra

Ani ve volebním štábu Trikolóry neteklo šampaňské proudem. Lídryně strany Zuzana Majerová Zahradníková se netajila tím, že očekávala dvouciferný výsledek. „Znamená to, že lidé pořád ještě nepociťují nedostatky. Člověk má volit pro někoho, ne proti někomu,“ měla jasno Majerová Zahradníková, jejíž koalice Trikolóra–Svobodní–Soukromníci zůstala hluboko pod pětiprocentní hranicí nutnou pro vstup do Sněmovny.

Volný blok

Největší očekávání ze všech menších stran měl lídr strany Volný blok Lubomír Volný. Po volbách ale vládla ve štábu bloku pochmurná nálada. Nedostal totiž ani 1,5 % hlasů, což mimo jiné znamená, že nedostane státní příspěvek. „Modlil jsem se za 21 %, abychom mohli sestavovat vládu. Samozřejmě rád nejsem. Úplně přesně si připadám jako Žid v Německu za Hitlera,“ sdělil Volný. „Bohužel, demokracie v České republice není,“ doplnil kandidát strany v Karlovarském kraji Jiří Bezák.

Tagy:
Adolf Hitler Německo Poslanecká sněmovna Trikolóra politická strana Robert Šlachta Lubomír Volný Zuzana Majerová Zahradníková Česko voliči výsledky voleb volby 2021 Přísaha Volný blok TSS Poslanecká sněmovna ČR Trikolóra hnutí občanů PŘÍSAHA - občanské hnutí Roberta Šlachty