Realitní magazín vám každý den přináší aktuální ceny nemovitostí

Každý pracovní den vám ukazujeme průměrnou cenu nemovitostí, která demonstruje její aktuální vývoj v reálném čase. Pro všechny sledované kategorie nemovitostí jsme stanovili zcela konkrétní parametry. To znamená, že pokud se budeme bavit například o stavebním pozemku, bude se vždy jednat o pozemek o velikosti kolem 500m2. Tak abyste si mohli ceny rychle srovnat a sledovat trend jejich vývoje, což vás jistě zajímá, ať už se chystáte nemovitost prodat, nebo koupit.

Aktuální průměrné prodejní ceny rodinných domů

S průměrnou cenou bytů na českém trhu vás seznámíme vždy v pondělí a v pátek. Ze segmentu bytů jsme vybrali ten vůbec nejprodávanější. Vývoj cen sledujeme na příkladu průměrné prodejní ceny bytu 2+1. Průměrná cena se vypočítá z prodeje všech bytů 2+1, které v daném období proběhly v České republice. Samotné ceny se samozřejmě výrazně liší v různých regionech. Za cenu takového bytu v centru Prahy můžete v jiném regionu koupit bytů i několik. Proto vám ukážeme nejen aktuální vývoj prodejních cen v celé České republice, ale i v jednotlivých regionech.

Aktuální průměrné prodejní ceny rodinných domů

Každé úterý pak můžete shlédnout vývoj prodejních cen rodinných domů. Stejně jako v případě bytů jsme vybrali jeden konkrétní typ domu, na kterém si aktuální trend ukazujeme. Opět jsme vybrali statisticky nejprodávanější typ domu. Tím je rodinný dům s užitnou plochou okolo 120m2. I u rodinných domů se jejich prodejní ceny v jednotlivých regionech výrazně liší. Představíme si proto ceny jak v jednotlivých regionech, tak průměrnou prodejní cenu za celé Česko. Ta nám demonstruje její aktuální vývoj pro rychlý přehled a orientaci.

Přehled průměrných prodejních cen chat a rekreačních objektů

Prodej chat a rekreačních objektů zaznamenal v poslední době obrovský boom. Proto je logické, že nás zajímá aktuální vývoj cen těchto objektů a předpokládáme, že vás zajímá také. Ať už z pozice toho, kdo hodlá svoji chatu prodat, nebo z pohledu toho, kdo po své vysněné chalupě teprve touží. Vývoj prodejních cen sledujeme na objektu okolo 100m2 s pozemkem cca 1000m2. Zde je situace trošku složitější. Ukážeme si samozřejmě jak průměrné ceny chat a rekreačních objektů prodaných v daném období, tedy za poslední týden, v regionech, tak také průměrnou cenu za celou Českou republiku. Nicméně při prodeji a nákupu je v tomto případě potřeba zohlednit nejen region samotný, ale zároveň umístění nemovitosti v rekreačních oblastech s ohledem na jejich renomé, což má na prodejní cenu také velký vliv.

Pozemky a jejich průměrné prodejní ceny

Vždy ve čtvrtek se zaměřujeme na aktuální prodejní ceny stavebních pozemků. Jako etalon, na němž sledujeme vývoj prodejních cen, slouží pozemek o rozloze 500m2. Vývoj cen stavebních pozemků v regionech dlouhodobě kopíruje celorepublikový trend s tím, že prodejní ceny jsou v jednotlivých regionech samozřejmě výrazně rozdílné. Ukážeme si proto jak průměrnou cenu stavebních pozemků prodaných za poslední týden v jednotlivých regionech, tak i průměrnou prodejní cenu v rámci celé České republiky. Toto číslo nám demonstruje aktuální pohyb prodejních cen stavebních pozemků a můžeme tak sledovat trend jejich vývoje.

Tagy: