Větrání, roušky, dezinfekce. Někteří žáci se po prázdninách znovu vrací do škol

Ředitelka ZŠ Eden Jana Churáčková

Návrat dětí do škol

Školákům a studentům skončily prodloužené vánoční prázdniny. Do lavic však v pondělí kvůli vládním koronavirovým restrikcím z důvodu přesunu do pátého stupně systému PES usedla jen malá část z nich. Do škol se vrátili žáci prvních a druhých tříd, speciálních nebo mateřských škol. Distanční výuka pro zbylé studenty zatím potrvá do 10. ledna.

„Do lavic se zde na Základní školu Eden vrátilo 130 dětí z celkového počtu 590 žáků. Všechny děti, se kterými jsme mluvili, se zpátky do školy těší, a to nejen na kamarády, ale i na učení,“ informovala z terénu reportérka CNN Prima NEWS Pavlína Fabiánová.

Jaká opatření jsou školy nuceny dodržovat? „Asi zásadní požadavek je homogenita jednotlivých skupin. Jak ve škole, tak potom ve školní družině. Dál jsou to přesné časy na obědy, aby se děti nepotkávaly. Větrání nejen o přestávkách, ale i v průběhu vyučovacích hodin, nošení roušek, dezinfekce,“ uvedla ředitelka školy Jana Churáčková.

Reportérku CNN Prima NEWS také zajímalo, která z opatření je pro školu nejsložitější zorganizovat. „Asi už jsme zvyklí na to, se přepínat v jednotlivých režimech, ale asi největší problém dělá homogenita skupin,“ reagovala ředitelka. „Protože jsme velmi zvyklí na to, děti míchat pro různé aktivity, takže tohle je takový největší problém, na který už jsme si ale trošku zvykli. Rádi si ale zase odvykneme,“ dodala

Tagy: