Rekonstrukce Barrandovského mostu? Dopady budou masivní, obává se Hřib

Pražský náměstek pro dopravu primátor Zdeněk Hřib (Piráti)

Kanál 3 - Online - živé ad hoc vysílání

V pondělí začala dlouho očekávaná etapa opravy Barrandovského mostu. Hrozí kolony a řidiči se proto musí obrnit trpělivostí, varoval pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Reportéři CNN Prima NEWS vás budou o situaci informovat ze studia i z terénu. V tomto článku také můžete sledovat aktuální dopravu.

„Jedná se nejvytíženější automobilový most v širokém okolí. Nelze si to představovat tak, že by se oprava nedotkne. Dopady na město budou masivní. Je nutné se připravit i na zpoždění půl hodiny. Všem doporučuji zvážit jízdu MHD či home office. V případě jízdy autem doporučuju použít navigační aplikace,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS pražský primátor Zdeněk Hřib.

Vedení Prahy se rovněž připravilo na případné nehody, které by provoz mohly ještě více zpomalit. „Jsou tu připraveny tři odtahové vozy. Pokud k něčemu dojde, nehoda bude odstraněna co nejdříve. Disciplína řidičů je ale vysoká a problém ještě nenastal. Došlo k posílení MHD, rozšířili jsme Strakonickou o celý jeden pruh,“ dodal Hřib.

I když pražský primátor ráno očekával větší kolony na mostu i v jeho okolí, podle reportérů CNN Prima NEWS jsou silnice relativně průjezdné.

Oprava začala v pondělí v 6:00. Dělníci na mostě odstraňují nynější povrch v pravém jízdním pruhu ve směru do Braníku a rovněž ho odfrézují na nájezdové rampě ze Strakonické ulice na most. Tuto rampu pak začnou ve středu bourat. Už v sobotu byla na mostě a v jeho okolí vyznačena dopravní opatření vynucená opravou.

Celková rekonstrukce začala předloni

Barrandovský most, dodnes čtvrtý nejmladší pražský most přes Vltavu, mohli motoristé částečně využívat již od září 1983, celý byl ale slavnostně otevřen teprve začátkem listopadu 1988. Od začátku patří mezi hlavní pražské komunikace, dnes po něm denně projede asi 140 tisíc aut a patří mezi vůbec nejvytíženější úseky silniční sítě v ČR.

Je přitom ve špatném stavu a nebyl nikdy výrazněji opravován. Jeho celková rekonstrukce začala už předloni, práce na spodní straně ale ještě neovlivnily dopravu. Tu ovšem zasáhne v pondělí zahájená etapa rekonstrukce.

Tagy:
kolony doprava rekonstrukce trasa řidiči Zdeněk Hřib CNN Prima NEWS Piráti Česká pirátská strana oprava Česko Praha objíždění Sledujte v TV Barrandovský most Primátor hlavního města Prahy