Řeznictví na Uherskohradišťsku se pyšní padesátiletou tradicí. Další láká na prodejní automat

Než začnete číst Co byste měli vědět, než začnete číst

  • Řeznictví na Uherskohradišťsku se pyšní padesátiletou tradicí.

  • Podnik v okrese Český Krumlov láká zákazníky na prodejní automat.

  • Co láká zákazníky do těchto řeznictví?

Více

V rámci naší rubriky navštívíme další oblíbená řeznictví. Stále pro vás vybíráme rodinné podniky, které mají tradici a lidé se do nich rádi vracejí. Štáby CNN Prima NEWS tentokrát vyrazily na Slovácko a do jižních Čech.

Historie rodinného řeznictví v Ostrožské Nové Vsi na Uherskohradišťsku sahá do padesátých let minulého století, kdy dědeček současných majitelů otevřel první prodejnu. „Na počátku stojí kvalitní surovina ze zdravých zvířat,“ uvedl majitel podniku Bohumil Kusák.

ČTĚTE TAKÉ: Řetězce stahují závadné potraviny. V jalapeños nebo čočce jsou nebezpečné chemikálie

Majitelé si denně vozí od farmářů živá zvířata. Součástí podniku jsou proto i jatka. V dalších prostorách se pak vyrábí denně čerstvé uzeniny. Plno je tady prakticky pořád, lidé sem jezdí z celého Slovácka.

„Manželovi klobásy, dcera má ráda kuřecí salám a já třeba to moravské uzené,“ řekla štábu CNN Prima NEWS jedna ze spokojených zákaznic. „Tady ta tlačenka a škvarky vynikající. A hlavně ty staromoravské klobásečky, ty jsou vynikající,“ řekl další nakupující.

V rodinném řeznictví pracuje už třetí generace

Přímo v řeznictví pak nechybí ani bufet, kde můžete všechny dobroty okamžitě ochutnat. V nabídce jsou každý den nachystané kuřecí i vepřové řízky, krkovička, bůček, žebírka a moravský vrabec.

Další rodinné řeznictví se nachází v jihočeské Kaplici. Majitel, Petr Krajňák, je už druhou pokračující generací. Podnik vede již 30 let, vloni se k němu přidaly také ruce jeho syna Matouše.

„Naše gró jsou uzeninky, které jsou bez fosfátů, bez přidaných látek, konzervy, co děláme do skleniček a prodej čerstvého masa, které bouráme přímo tady,“ popsal sortiment Krajňák.

Místní výrobky získaly dokonce ocenění – jednou za paštiku a podruhé za vepřovou pečeni. „Maso je dobré, mají to dobré. Jsou šikovní,“ liboval si jeden ze zákazníků. Ti si mohou výrobky dopřát i mimo pracovní dobu, a to díky prodejnímu automatu.

„Lze v něm nakupovat a případně vyzvednout objednávku, jako ve výdejním boxu,“ vysvětlil Matouš Krajňák. Pokud i vy máte tip na další rodinné řeznictví, napište nám na e-mail zpravy@iprima.cz.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Česku hrozí nedostatek vlašských ořechů. Vánoce to může pěkně prodražit