Řidič ignoroval značky a bezohledně předjížděl. Případem se zabývá policie

Nebezpečná jízda

Nebezpečné předjíždění

Nerespektoval dopravní značky, které mu přikazovaly, aby se držel vpravo. Řidič na silnici mezi Příborem a Novým Jičínem svou bezohlednou jízdou ohrozil sebe i ostatní účastníky provozu. Případem se v současnosti zabývá policie.

Záběry z palubní kamery jiného řidiče ukazují, že šofér osobního vozidla při předjíždění nemohl vědět, jestli na silnici není složený stavební materiál jako třeba betonové panely. Kdyby do nich naboural, mohl ho náraz vymrštit i před auta v pravém pruhu. Později dokonce zprava podjížděl cisternu, která převážela hořlavé látky.

„Policisté na podnět okamžitě reagovali. Spojili se s mužem, který video zaslal, a nyní zjišťují informace jak k vozidlu, tak k samotnému řidiči. Z videa vyplývá, že šofér se zřejmě dopustil protiprávního jednání v dopravě,“ řekla mluvčí ostravské policie Eva Michalíková.

Podle Pavla Blahuta, který je krajským koordinátorem oddělení BESIP, by mohlo jít o mladého nezkušeného řidiče, který nemá dobře zafixované vzorce chování. „Řidičovo chování mohlo být způsobeno také tím, že byl pod vlivem alkoholu nebo drog,“ řekl Blahut pro CNN Prima NEWS.

Tagy: