Drama na Chrudimsku: Řidič neplavec vjel do rybníka. Z ledové vody ho zachránil silničář

U Miřetic na Chrudimsku v místní části Švihov havarovalo ve čtvrtek brzo ráno auto tak nešťastně, že vjelo do rybníka. Řidič neuměl plavat, volal proto na tísňovou linku o pomoc. Než dorazila, vytáhl ho na břeh silničář, který jel kolem se sypačem. Vrhl se do ledové vody a neplavce zachránil.

Šofér volal na tísňovou linku hasičů v půl čtvrté ráno. Dispečerům oznámil, že s autem zajel do rybníka, potápí se, nemůže ven, a navíc neumí plavat. Do Švihova nedaleko Nasavrk tak okamžitě spěchalo osm jednotek hasičů. Sedmapadesátiletého muže se už ale naštěstí podařilo zachránit silničáři ze sypače. V ledové vodě uplaval k autu zhruba 15 metrů a řidiče vytáhl na břeh.

„Zachráněná osoba byla následně předána do péče zdravotníků. Řidiči sypače, který se vrhl do ledové vody pro řidiče osobního vozu, hasiči poskytli náhradní oblečení a tepelný komfort. Poté ze člunu prováděli průzkum, zda se na hladině rybníka neobjeví ropné skvrny. Na místo se dostavil i správce rybníku,“ popsala zásah mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Krutá ironie osudu. Hasiče vyslali k požáru vlastního domu, zemřela při něm jeho žena a děti

Potopený vůz se podařilo z vody vysvobodit nejen díky hasičským potápěčům z Olomouce, ale také přivolanému jeřábu. Zásah trval celkem čtyři hodiny.

Tagy: