Šokující nehoda na Slovensku: Řidič smetl těhotnou matku dvou dětí, žena byla silně opilá

Muž na Slovensku srazil těhotnou ženu, byla opilá.

Muž na Slovensku srazil těhotnou ženu, byla opilá

Nepozorný řidič ve slovenských Michalovcích podle policie způsobil vážnou nehodu. Na přechodu srazil těhotnou ženu, která teď leží v kritickém stavu v nemocnici. Strážci zákona následně došli k šokujícímu zjištění, že zatímco mladík za volantem byl střízlivý, sražená matka dvou dětí, která se nacházela v pátém měsíci těhotenství, měla v krvi více než tři promile alkoholu. Zprávu přinesla TV JOJ.

Nehoda se stala na přechodu pro chodce v blízkosti místní osady. Mladý řidič srazil ze silnice jednu z obyvatelek. „Srazil ji na přechodu, nedal jí přednost. Stačilo pár metrů a byla by na chodníku,“ popsal střet člen místní pořádkové síly Valér Ferko pro TV JOJ. „Čtyřiadvacetiletý řidič se pravděpodobně nedostatečně věnoval řízení a nesledoval dopravní situaci,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Ivanová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dramatické policejní pronásledování v Brně. Řidič ohrozil desítky aut, chtěl se vyhnout vězení

Podle svědků silný náraz 37letou ženu odhodil několik metrů od vozidla. Po dopadu na silnici se nehýbala a nekomunikovala. „Operátorka tísňové linky 155 poslala ke zraněné ženě sanitku. Pacientka byla převezena na umělé plicní ventilaci s poraněním hlavy do nemocnice v Michalovcích,“ popsala mluvčí záchranářů Petra Klimešová.

Podle příbuzných byla matka dvou dětí v pátém měsíci těhotenství. Nyní leží v kritickém stavu v nemocnici. „Lékař se jí zeptal, jestli je těhotná. Odpověděla, že ano. Měla už velké břicho,“ řekl Ferko.

Ani to ji neodradilo od alkoholu, který si prý často dopřávala. Opilá byla i v době srážky. „V jejím těle bylo zjištěno 3,33 promile,“ sdělila Ivanová. Test na alkohol u čtyřiadvacetiletého řidiče vyšel negativní. Co přesně bylo příčinou srážky, policie vyšetřuje. „Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a dostal zákaz další jízdy. Po zadokumentování nehody bylo zahájeno trestní stíhání pro trestný čin ublížení na zdraví,“ uvedla policejní mluvčí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ostuda za hranicemi? Čech polil polské policisty benzínem a zapálil je, museli do nemocnice

Tagy: