Řidič v Modřanech vjel do výkopu. Jde o druhou nehodu na stejném místě

Auto ve výkopu

Auto ve výkopu

Dvakrát totožná kuriózní nehoda na stejném místě. V hlubokém výkopu v pražských Modřanech skončilo další osobní auto. Staveniště, které je na silnici kvůli opravě podchodu, se stalo za posledních pár dní parkovištěm už pro druhého šoféra.

Jen necelé dva týdny zpět došlo k nehodě, kdy ve výkopu na silnici doslova zaparkovalo osobní auto se čtyřčlennou posádkou. Nejednalo se o raritní záležitost. V sobotu ráno skončilo v ulici Československého exilu v jámě další auto. Z této situace by se podle řidiče neměl šanci se dostat ani ten nejzkušenější řidič.

Na otázku, zda nejel řidič moc rychle, odvětil: „Ne, maximálně 50.“ Podle něj je výkop špatně značený a šofér už nestihl včas zareagovat. Místo toho, aby jel podle přikázaného směru, vzal to rovně. To, že jeho jízda skončí právě takhle, ve vykopané díře, rozhodně nečekal.

Řidič vyvázl bez zranění a nepotřeboval péči záchranářů. Odnesly to jenom plechy na autě. Náraz do betonové stěny odnesla přední část auta. Škoda půjde do několika tisíců korun. Mluvčí Policie hlavního města Prahy Jan Daněk uvedl: „Podle zjištění kolegů z dopravních nehod řidič přehlédl dopravní značení a se svým vozidlem vjel do výkopu. Policisté na místě muži uložili pokutu za to, že nepřizpůsobil jízdu technickému stavu pozemní komunikace.“ Zároveň policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku. Ta vyšla negativní.

Tagy: