Řidiče rozzuřili aktivisté blokující silnici. Před zraky šokovaných novinářů dva zastřelil

Řidič v Panamě podle televize CTV News zastřelil dva demonstranty, kteří blokovali silnici poblíž města Chame. Postarší muž s nimi ztratil nervy, zatímco čekal v koloně. Policie ho zadržela.

S klimatickými protesty se poslední dobou roztrhl pytel. Aktivisté v letos s oblibou blokují i hlavní tahy ve městech, aby upozornili na vysoký objem emisí ve vzduchu. Ne každý ale chápe, že protestující při vyjadřování svých názorů zabraňují projet nejen obyčejným řidičům, ale často i sanitkám.

Trpělivost s protestujícími došla řidiči v latinskoamerické Panamě. Jel zrovna po silnici, když se zasekl v koloně u města Chame.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Klimaaktivisté zablokovali dopravní tepny v Berlíně. Zásah policie trval dvě hodiny

Autům v průjezdu tam bránila skupina demonstrantů, která brojí proti kanadskému vládnímu těžebnímu kontraktu v Panamě. Protesty proti kontraktu jsou v zemi velmi masivní a táhnou se už dva týdny. Na silnici ležely pneumatiky, ale i kusy stromů.

Postarší muž vystoupil z auta a přišel k aktivistům vepředu kolony s pistolí v ruce. Posléze začal odklízet pneumatiky, které bránily lidem v provozu. Došlo ke slovní šarvátce. Pak přišly výstřely. Řidič měl podle webu kanadské televize CTV News dva aktivisty zastřelil.

Panamské úřady přesný důvod úmrtí nezveřejnily. Policie ale zveřejnila fotografie muže, který měl aktivisty zastřelit. Řidič skončil v poutech.

O zadržení podezřelého informovala na sociální síti X i panamská prokuratura.

Podívejte se, jak klimatičtí aktivisté narušili slavný berlínský maraton:

Tagy: