Jsem rád, že ještě udržím svěrač. Rodný list mi vystavil Heydrich, říká oslavenec Ringo Čech

František Ringo Čech pro redakci Showtime

František Ringo Čech slaví 80 let

Hudebník František Ringo Čech slaví osmdesátiny. Dalo by se však říct, že je spíše „neslaví“. Známého umělce a baviče k této příležitosti vyzpovídala redakce pořadu Showtime. Ringo se pro CNN Prima NEWS rozpovídal o svém vztahu k malířství nebo co patří k jeho každodenní rutině. Své stárnutí komentuje s humorem sobě vlastním. Jednoduše řečeno je rád, že žije.

„V mých letech – to je hrozný výraz – mimo úspěchu, že jste se dožil, je i vítězství, když udržíte svěrač, když nemáte umělý kloub,“ řekl Ringo Čech v rozhovoru pro Showtime. „Stáří je hrozná věc, hrozná i pro komika. Jste trvale rozzlobený na celý svět, podíváte se do zrcadla a vidíte to tlustý čuně s trojkama prsama, už špatná nálada, pak si pustíte zprávy a ty vás dorazí,“ popsal.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Josef Dvořák si vydřel chaloupku jako z pohádky. Nahlédněte do jeho oázy klidu plné trpaslíků

A co říká číslici 80, ke které se v téhle náladě dopracoval? „Není to nic krásnýho, ani to není důvod k oslavě, je to tryzna. Rodný list mi vystavil Reinhard Heydrich a už to vědomí, co jsem zažil, co vy si v TV pouštíte jako zajímavost nebo staré týdeníky, já to všechno prožil, já v té době žil. Stane se z vás protivnej, nevrlej stařec. S nikým se nestýkám kromě rodiny a mých kolegů z divadla. Tak si říkám, že jsem přišel po svých, že nemám vývod bokem, ale to je otázka měsíců, kdy vám ten bok vyvrtají, hnus, paní redaktorko, hnus,“ rozpovídal se Ringo Čech.

A jak známý hudebník tráví dny? „Jsem důchodce, takže bych nevyžil s důchodem, vstávám celý život ve tři v noci a chodím spát v půl deváté. Sport už nevidím. Vstávám odpočatý, čilý, ranní hygienu půl hodiny. My rockeři to považujeme za ztrátu času. Pak začínám malovat, mám teď období malířství, protože mě živí, dosáhl jsem na konci života pěkných cen. Když bych řekl, o jaké se jedná, tak mě polovina národa bude nenávidět. Jsem chudičký malíř. Říkali jsme s Mládkem, že ke stáru se nám konečně dostalo uznání,“ konstatoval Ringo.

Stíhá vůbec Ringo utratit všechny peníze? „Mám velkou rodinu, takže to beru tak, že to není moje. Co vydělám, to už patří rodině, o to se jednou rozdělí, pokud něco zbyde. Jestli se nedám na hazard, na chlast nebo nepřijde nová teta, jak říkají vnuci. Ale nová teta vždycky něco odčerpá, jenže nová teta se v osmdesáti shání těžko. Pravej chlap ale pořád shání, to hledání nekončí, my to máme zakódovaný v genech. Já oslovuju skoro každou ženskou, má to ale velkou ztrátovost – z deseti vyjde jedna,“ řekl.

Jeho vkus na ženy je však s léty stabilní. „Ten se nemění. Můj ideál je blondýna se štíhlým pasem, velkýma prsama a hlavně musí být trochu mrcha, my takový poctivky u plotny vlastně nemáme rádi. Je to nepochopitelný, ale je to tak. Když vidíte krásnou ženskou, má vedle sebe největšího kreténa, lotra a zmetka,“ domnívá se umělec.

Následně se Ringo Čech rozhovořil také o tom, jak plánuje oslavit svou osmdesátku: „Oslavy nesnáším, dokonce je nemám rád. Změnil jsem se, byl jsem jinej, ale to s sebou přinese ten věk. V rodině upeču kachnu s modrým zelíčkem.“ Na to je prý expert. Redakci Showtime se dále svěřil, že prý žije sám: „Jsem stále ženatej, ale manželka žije jinde, tak vařím, a to i dětem. U mne vyrůstali vnuci, mám jich pět – tři kluci, dvě holky, tak jsem jim vařil celej život a dodneška vyžadují jídla, co vařil děda.“

A existuje vůbec něco, co si Ringo nezkusil a ví, že to v těchto letech nestihne? „Nezískal jsem pro sebe Claudii Schiffer, to je velký neúspěch, to už nedoženu. Celý život jsem toužil dát Angličanům ve Wembley gól hlavou. A jinak beru život tak, jak je, a děkuju pánubohu za to, co mám,“ zakončil rozhovor.

Tagy: