Ringo Čech: Pavel bude nejkrásnější prezident. Zeman mi říkal informace o Vrběticích

Prezident Miloš Zeman se mnou řešil kauzu Vrbětice. V pořadu Nový den to uvedl umělec František Ringo Čech. Ve vysílání CNN Prima NEWS se rozmluvil o svém vztahu s dosluhujícím prezidentem. Ringo Čech rovněž uvedl, že Petr Pavel bude nejkrásnějším prezidentem na světě.

„Naše přátelství trvá 30 let. Miloš je neskutečně vtipný a chytrý člověk, také skvělý analytik. Umí mluvit bez přípravy dvě a půl hodiny a nikdo se při tom nenudí, to je velká vzácnost. Vše uměl vždycky zdůvodnit, špatně se s ním debatuje, protože má většinou pravdu,“ řekl Čech ve vysílání CNN Prima NEWS.

Ke svému tvrzení pak uvedl konkrétní příklad: „Jednou jsem třeba říkal, že bychom se víc měli postavit na stranu dalajlámy. A Miloš mi řekl: ‚Dalajláma ještě před 20 lety obhajoval otroctví.‘ Tím mě utřel a debata skončila.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zdravý a vitální muž, měl by jen dodržovat dietu. Pavel zveřejnil svoji zdravotní zprávu

Umělec, který byl lídrem Zemanovy Strany Práv Občanů ZEMANOVCI (SPOZ) do sněmovních voleb v roce 2017, pak uvedl poněkud překvapivá slova o Vrběticích.

„Vrbětice jsme řešili, Milošovi jsem vyčítal jeho postoj, který nebyl shodný s mým. On mi řekl: ‚Nic o tom nevíš, bambulo.‘ Je tam spoustu nevyjasněných věcí. Třeba krádež několika tisíc samopalů,“ řekl Čech. Na otázku, zda mu prezident vyzrazoval tajné informace, odpověděl: „Mohl, protože věděl, že já nic nevypustím.“

V roce 2021 přišla česká vláda s důvodným podezřením, že do výbuchů muničních skladů ve Vrběticích, při kterých zahynuli dva lidé, byli zapojení důstojníci ruských tajných služeb. Zeman celou kauzu bagatelizoval, navíc nepravdivě tvrdil, že existuje více vyšetřovacích verzí.

František Ringo Čech ve vysílání CNN Prima NEWS hovořil i o zvoleném prezidentovi Petru Pavlovi, který Zemana ve funkci hlavy státu vystřídá již ve čtvrtek.

„Budeme mít nejkrásnějšího prezidenta na světě, nikdo není krásnější než Petr Pavel. Říkal jsem mu, ať nosí uniformu, Češi je milují. Až Pavla uvidí nejkrásnější první dáma, tedy Trumpova manželka (Melania Trumpová, pozn. red.), tak uteče a nebude spát,“ sdělil Čech.

Rovněž naznačil, že Pavel podle něj bude dobrým prezidentem: „Havel byl posvátný. Klaus i Zeman byli vynikající prezidenti. Já věřím, že Pavel bude taky a že tu chásku ve Sněmovně zkrotí. Nemyslím, že bude poslušnou opičkou,“ myslí si umělec.

Tagy: