Risk kvůli lajkům na sítích. Mladíci se proháněli Jihlavou na „speciálních“ koloběžkách

Hazard na silnici kvůli lajkům na sociálních sítích. Streameři si na koloběžky připevnili křesla.

Nevychovanci na koloběžkách

Hazard na silnici kvůli lajkům na sociálních sítích. Zvláštní nápad streamerů, kteří si na koloběžky připevnili křesla a natáčeli se na nich v jihlavských ulicích, už řeší policisté. Riskantní chování odsuzují i dopravní experti.

„To, co prováděli, byla naprostá pitomost. Jedna věc je recese, druhá věc je nebezpečné počínání. Vozidlo, které je upraveno, má samozřejmě jiné jízdní vlastnosti. Například brzdná dráha bude úplně jiná,“ uvedl dopravní expert Roman Budský.

Věc už řeší i policisté – podle experta totiž vjeli výrostci na silnici s technicky nezpůsobilým vozidlem. „Jedná se o podezření z přestupku na úseku dopravy. Totožnost osob prověřujeme,“ sdělila mluvčí Jana Kroutilová.

Co streamerům hrozilo?

Redakce CNN Prima NEWS zvláštní koloběžkáře oslovila, do doby vysílání reportáže však neodpověděli. Všechno nakonec zřejmě skončí maximálně desetitisícovou pokutou – Budský ale upozorňuje, že exhibující adolescenti kromě obrovského risku ani nedomysleli, jak si mohli zavařit.

„Pokud by způsobili nějakou škodu – a byli by pojištěni takzvaně na blbost – tak se mohou rozloučit s pojistným plněním. Kdyby někoho dokonce zranili nebo, nedej bože, usmrtili, škody se vyšplhají do milionů – a to by se jim v podstatě celý život strhávaly nemalé částky,“ dodal Budský.

Policisté streamery požádali, aby video ze sociálních sítí stáhli. Báli se, aby je nenapodobovaly malé děti.

Tagy: