Kuřecí řízek za 89, květák za 79 korun. V ostravské jídelně pomáhá s výdejem jídla robot

Česká jídelna v Ostravě

Obědy do stovky

Redakce CNN Prima NEWS přináší další pokračování seriálu Obědy do stovky, který štáb tentokrát zavedl na území Ostravy. Manželé Baborovi tam spolu vedou Českou jídelnu už od svého vyučení a práce je i po 25 letech stále baví.

Manželé Baborovi každý den vstávají ve tři hodiny ráno, aby již ve čtyři mohli být na place. „Jsme tady až do půl šesté. Založíme všechny základy od dušení masa, polévky, omáčky. Osmdesát procent práce zastaneme sami s manželkou, jako rodina. Ostatní zaměstnanci chodí na pomocné práce na výdej,“ řekl majitel České jídelny Milan Babor.

ČTĚTE TAKÉ: Chobotnice, spirála nebo ježek. Jak správně naříznout špekáček při opékání?

Ceny v jídelně jsou díky ušetřeným nákladům na zaměstnance opravdu lidové. Kuřecí řízek stojí 89 korun a smažený květák 79 korun. A s výdejem jídel navíc pomáhá robotický číšník. Každý den podle majitelky v jídelně vydají zhruba 1000 jídel.

Reportéři CNN Prima NEWS již dříve natáčeli v Buffetu Nový svět, který se nachází v centru Ostravy jen pár kilometrů od České jídelny. I tady se dá stále dobře a levně najíst.

Pokud i vy víte o nějaké restauraci nebo jídelně, kde se dá dobře najíst do 100 korun, ozvěte se nám na náš redakční email zpravy@iprima.cz.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nejlepší je neplatit DPH v Česku, říká nakupující za hranicemi. Co se v Polsku vyplatí nejvíc?

Tagy: