Detaily tragické nehody u Strekova: Roční Timonko bojuje o život. Záchranáři neudrželi slzy

Po tragické nehodě na jihu Slovenska zůstalo naživu jen roční batole – chlapec Timonko. V neděli přišel o matku, otce i sestřičku, sám bojuje o život. Slzy v očích měli i záchranáři. Slovenský deník Nový Čas nyní přinesl další smutnou zprávu, jednatřicetiletá matka obou dětí byla v 7. měsíci těhotenství.

„Při čelním střetu dvou osobních vozidel utrpěly dvě osoby zranění neslučitelná se životem, jedno dítě bylo na místě resuscitováno, bohužel neúspěšně,“ uvedli letečtí záchranáři, kteří na místě zasahovali.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Studentku ve Střešovicích zabil taxík, který se samovolně rozjel. Policie případ uzavřela

Jak se nehoda stala, zatím není jasné. Její příčiny vyšetřují policisté. „Sedmatřicetiletý řidič vozu Hyundai i30 pravděpodobně z dosud neznámých příčin přejel mezi Strekovem a Pribetou do protisměru, kde se střetl s vozidlem Volvo XC 90,“ uvedli policisté.

Řidič, jeho manželka a osmiletá dívka, kteří cestovali v hyundai, nehodu nepřežili. „Z cestujících v tomto voze srážku přežil pouze roční chlapec, který byl převezen do nemocnice,“ popsali policisté na Facebooku a dodali, že slzy v očích měli také záchranáři. Šestapadesátiletý řidič volva a pětašedesátiletá spolujezdkyně utrpěli lehká zranění.

Podle informací slovenského webu Nový čas seděl za volantem hyundaie sedmatřicetiletý Marek a na sedadle spolujezdce jeho manželka, jednatřicetiletá Eva. Vzadu byly jejich dvě děti – osmiletá Pera Sofia a roční Timonko, který jako jediný nehodu přežil. Podle informací webu Tvnoviny.sk by měl být ve stabilizovaném stavu.

Slovenský web ale přišel s další tragickou zprávu. Eva totiž prý byla v sedmém měsíci těhotenství. „Měli ročního syna a těšili se na velkou rodinu. Čekala miminko,“ potvrdila pro Tvnoviny.sk Anna Kijaček Rošková, ředitelka ZŠ Dvory nad Žitavou, kde Eva pracovala.

Podle ní byla vynikající učitelkou. „Když odejde tak mladý a úspěšný člověk, vynikající pedagog, zasáhne to nejen její blízké, ale i všechny, kteří s ní pracovali,“ popsala Anna Kijaček Rošková. „Všem ve škole je to nesmírně líto. Rodině vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ dodala ředitelka.

Tragická nehoda zasáhla také uživatele sociálních sítí. „Upřímnou soustrast pozůstalým. Doufám, že to malé zlatíčko má kolem sebe dobré lidi. Bude potřebovat hodně času na to, aby pochopilo, že rodiče se už nevrátí,“ napsala jedna z uživatelek na Facebooku. „Během vteřiny zůstal sám, je to hrozné,“ napsala další.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Auto v plamenech a boj o život. Strážníci v Brně zachránili muže, který přestal dýchat

Tagy: