Rodiče starších dětí stále v nejistotě. Snad půjdou do školy ještě letos, věří Plaga

Ilustrační foto

Brífink k návratu dětí do škol

Příští týden do lavic znovu usednou děti z 1. a 2. tříd základního stupně. Kdy půjdou do školy vyšší ročníky základních škol, střední a vysoké školy, není zatím jasné. Ministr školství Robert Plaga (za ANO) doufá, že to bude ještě letos. Konkrétní datum bude záležet na epidemiologické situaci.

„Pokud se nám bude dařit a budeme se chovat zodpovědně, návrat by mohl být možný ještě v letošním roce. Situace se neodvíjí jenom od žáků škol, ale od zodpovědného chování každého zvlášť,“ prohlásil Plaga.

Konkrétní termín ale neuvedl. Rodiče starších dětí i studenti středních a vysokých škol tak pořád zůstávají v nejistotě. „Záleží to na chování nás všech. V pátek vám dáme zevrubnou informaci, jak je systém nastaven a co se bude dít,“ uvedl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Školy jsou kvůli pandemii koronaviru zavřené od 14. října. Žáci 1. a 2. tříd se do lavic vrátí příští středu 18. listopadu. Výuka bude probíhat v rouškách. Do škol budou znovu moci i žáci speciálních škol pro handicapované. Podle Plagy je datum definitivní.

Ministr školství původně sliboval návrat žáků prvního stupně na základní školy od 2. listopadu, nakonec ale vláda tento termín musela odvolat.

Tagy: