Rodiče zemřeli při nehodě, děti na dva dny uvízly v převráceném autě. Jako zázrakem přežily

Tři malé děti jako zázrakem přežily vážnou autonehodu v odlehlé části Západní Austrálie. Jejich rodiče při havárii zemřeli. Sourozenci zůstali v rozpálené buši sami bez pomoci více než dva dny.

Měla to být běžná cesta domů z vánoční oslavy, pětičlenná rodina už se z ní ale nevrátila. Ze zatím neznámých příčin sjela ze silnice jen pár kilometrů od domova, auto se převrátilo. Na následky nárazu zemřeli jak 25letá matka, tak 28letý otec.

„Nikdy se s tím nevyrovnám. Tohle město už bez nich nebude stejné,“ prohlásila smutně rodinná přítelkyně Helen Whitbreadová.

Ani ne pětileté holčičce se podařilo vyprostit z vraku ročního bratra. „Kdyby nebylo té pětileté, která rozepnula přezku autosedačky toho ročního, nebyl by dnes mezi námi,“ popsal příbuzný rodiny Michael Read.

Společně se svými bratry pak dívenka čekala na záchranu – 55 hodin. Kolem místa nehody sice projížděla auta, vrak ale ležel asi deset metrů od silnice, odkud nebyl přes keře vidět. Utrpení dětí přitom zhoršovaly vysoké teploty.

„Musíme zlepšit bezpečnost našich silnic. Příliš mnoho rodin to negativně ovlivňuje,“ uvedl Cam Dumesny ze Silniční federace Západní Austrálie.

Do pátrání se kromě policie zapojili i příbuzní. Právě jeden z nich je našel. „Pro ty tři děti muselo být těžké být v autě po celou dobu. Nikdo neví, čím si musely projít,“ doplnil Read. „Tak krásné děti. Cindy se jim tak věnovala. A teď nebudou mít mámu,“ litovala Whitbreadová.

Děti převezli záchranáři do nemocnice s těžkou dehydratací. Lékaři ale očekávají, že je propustí už za pár dní.

Tagy: