Pocit prázdné náruče se nedá popsat. Rodina vzpomíná na zesnulou vojačku Míšu

Přesně před týdnem přišla armáda při pádu vrtulníku na Sinajském poloostrově v misích o první vojačku – rotmistryni Michaelu Tichou. Tu si už týden ve vzpomínkách připomíná rodina i přátelé. Na Facebooku sdílejí společné fotky a vyjadřují soustrast pozůstalým. „Vaše společné zážitky nás rozplakaly, ale pomáhají nám pomalu se vyrovnávat se smutnou skutečností,“ napsala do skupiny sestra zesnulé vojačky. Pohřeb se bude konat v pátek 20. listopadu ve strašnickém krematoriu.

„Děkujeme vám za dojemné vzkazy a vzpomínky na Michalku, které nás velmi potěšily. Překvapilo nás, kolik měla Míša přátel a co pro vás všechny znamenala. Bolest z odchodu Michalky a pocit prázdné náruče se nedá vůbec popsat. Může ji pochopit jen ten, kdo sám něco podobného zažil,“ uvedla na Facebooku sestra zesnulé vojačky Bára.

Facebookovou stránku založila rodina den po oznámení tragické zprávy. Od té doby se na ní hromadí fotky přátel, vyjádření soustrasti rodině i emotivní vzkazy, v nichž blízcí popisují společné zážitky s Michaelou.

Nejčastěji přátelé vojačku vystihují jako veselou, vždy usměvavou a pracovitou dívku. „Nemůžu popsat smutek a pocity, které teď mám, nejde to uchopit. (...) Nemůžu tomu stále uvěřit. Navždy budeš v mém srdci kamarádka s nekonečnou energií a chutí do života, pracovitá, svědomitá holka stále s úsměvem ve tváři, budeš mi, celé letce a všem moc chybět, nikdy nezapomeneme, Míšo,“ uvedl kamarád.

„Myško, od minulého čtvrtka, co tady na sociálních sítích přibývají vzpomínky na tebe / s tebou, přemýšlím, jak bych nejlépe a nejvýstižněji vyjádřila, jak moc neskutečná jsi byla. Slova jsou málo, ale aspoň pár řádků napíšu. Myslím, že ses vepsala do mysli každého, kdo měl to štěstí se s tebou seznámit, potkat a strávit nějaký čas. I já jsem to štěstí měla. Roztoč to tam nahoře, kočko naše,“ vzpomínala spolužačka z gymnázia.

A vzkaz přidal také basketbalista Vít Krejčí, který se ve čtvrtek stal pátým Čechem v historii draftovaným do NBA. „Slíbil jsem Ti, že jednou možná seženu lístky a pozvu Tě na zápas NBA. Po dnešku to snad někdy vyjde. Tak rád bych to pro tebe udělal. (...) Doufám, že Tě tam vezmu s sebou alespoň ve vzpomínkách. Moc mi chybíš, Míšo,“ napsal.

Při pádu vrtulníku zemřelo osm lidí

„Míša za mě byla neskutečný dříč a člověk, který se jen tak nevzdá. Nic pro ni nebylo překážkou a byla velmi motivační a usměvavá v každou chvilku. Stále dobře naladěná a plná energie. A to jsem u ní obdivoval. Stále mi nedochází, co se stalo, a asi to bude ještě chvilku trvat. Strašně moc mě to mrzí, nemám slov,“ přiznal další z přátel.

Zesnulá vojačka Michaela Tichá byla příslušnicí 8. úkolového uskupení české armády na Sinaji. Při pádu vrtulníku mnohonárodnostních sil zemřelo včetně české příslušnice osm lidí. Na svých stránkách o tom informovala organizace MFO (Multinational Force and Observers – Mnohonárodní síly a pozorovatelé), k jejíž misi vrtulník patřil. Letoun 12. listopadu spadl kvůli technické závadě.

Tagy:
smrt rodina vzpomínky pohřeb Facebook NBA vzkaz Česko Armáda ČR přátelé Sinaj Michaela Tichá vojačka Armáda České republiky Sinajský poloostrov