Rodina Karla Heřmánka uspořádala tajný pohřeb. Jeho jméno v rozpise zamlčelo i krematorium

Další šokující informace ohledně sebevraždy Karla Heřmánka: Herec měl mít rakovinu

Nekrolog Karla Heřmánka

V pondělí se za účasti nejbližší rodiny v motolském krematoriu konal pohřeb herce a spoluzakladatele Divadla Bez zábradlí Karla Heřmánka. Informoval o tom web Blesk.cz. Slavný herec před 10 dny spáchal sebevraždu, fanoušci se s ním budou moct rozloučit v sobotu.

Poslední rozloučení s hercem Karlem Heřmánkem se konalo v úzkém rodinném kruhu v pondělí v motolském krematoriu. Jak informoval web Blesk.cz, nebylo hercovo jméno ani na denním rozpisu. Po smutečním obřadu se rodina přesunula na kar. Nechtěli ale být na veřejnosti, a tak si u šéfkuchaře Jaroslava Sapíka v Klokočné objednali pohoštění. To vyzvedl podnikatel Josef Mixa a pozůstalí se poté sešli v domě hercovy sestry Marie na pražských Vinohradech.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rozvod hudebního dua Eva a Vašek. Ukončení manželství beru jako osobní prohru, říká zpěvák

Fanoušci ale o poslední rozloučení nepřijdou. Jak informovala rodina na sociálních sítích, v sobotu 7. září proběhne v prostorách Divadla Bez zábradlí „Den s Karlem“. „Divadlo, které bude otevřené pro veřejnost mezi 10:00 a 17:00, je svým způsobem jeho zosobněním. Věnoval mu svůj život. Bylo pro něj splněným snem, radostí i bolestí,“ píše se na facebookových stránkách divadla.

„Tímto setkáním bychom tedy chtěli otevřít i cestu k němu. V prostorách Divadla Bez zábradlí budou moci všichni zavzpomínat na jeho profesní a osobní život. Na jevišti si připomeneme jeho stěžejní filmové, televizní a divadelní role. Kavárna bude sloužit jako místo pro setkání. U vchodu do divadla v Paláci Adria bude pietní místo, na kterém se s Karlem mohou všichni rozloučit, zanechat květiny a vzkazy,“ stojí dále v pozvánce.

Posted by Divadlo Bez zábradlí on Friday, August 30, 2024

Heřmánek si prý nikdy nepotrpěl na veřejné oslavy. „Co však dokázal překousnout, byla spontánní posezení s přáteli, na kterých popouštěl uzdu svému bonvivánství, lásce k životu a humoru. Rozhodli jsme se proto zorganizovat tajnou oslavu na jeho počest, na které si všichni přátelé a veřejnost budou moci připomenout jeho cestu životem,“ uvedla rodina.

Heřmánek se narodil 17. října 1947 na pražském Žižkově. Studoval stavební průmyslovku a uvažoval o architektuře. Pak ho zaujala filmová režie, ale protože dostat se na FAMU bylo těžké, zkusil to na herce. Nakonec jej přijali na brněnskou JAMU.

Vystudoval brněnskou JAMU, v ročníku byl třeba s Jiřím Bartoškou, Pavlem Zedníčkem nebo Janou Švandovou. Po škole nastoupil do brněnského avantgardního Divadla Na provázku, pak působil v Činoherním studiu v Ústí nad Labem. V roce 1976 se vrátil do Prahy a do roku 1990 hrál v Divadle Na zábradlí. Když se tato scéna rozpadla, založil Heřmánek Divadlo Bez zábradlí, jedno z prvních soukromých divadel v Česku.

Je znám i z dabingu, jeho hlasem mluví třeba Doyle (Martin Shaw) z britského seriálu Profesionálové. V dabingovém studiu se seznámil i se svou druhou ženou Hanou. Mají spolu tři syny, z prvního manželství má Heřmánek ještě dvě dcery.

V případu sobotního tragického úmrtí herce Karla Heřmánka na střelnici nedaleko Příbrami byla nařízena soudní pitva. Heřmánek svůj život podle všeho dobrovolně ukončil, když na střelnici proti sobě obrátil zbraň.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nové svědectví o smrti Karla Heřmánka. Před sebevraždou napsal dlouhou SMS své manželce

Tagy:
rodina společnost pohřeb divadlo herec celebrity hodnoty Česko Praha Karel Heřmánek Divadlo Bez zábradlí Janáčkova akademie múzických umění v Brně umění a zábava umění, kultura, zábava a média smrt a umírání společenská rubrika