Další rána pro rodinu z Karvinska: Po požáru přišla demolice. Terapie šokem, běduje majitel

Rodině z Karvinska vyhořel dům, teď musel jít k zemi.

Rodině z Karvinska vyhořel dům, teď musel jít k zemi

Rodina z Dolních Marklovic na Karvinsku prožívá velmi krušné chvíle. V lednu jí vyhořel dům, a co nezdevastoval oheň, zničila voda, kterou hasiči likvidovali plameny. Ti se tehdy snažili zachránit, co se dá, jenže jejich snaha byla marná. Poničený dům šel v pondělí k zemi.

Když hasiči přijížděli k domu v Dolních Marklovicích, bylo jim na první pohled jasné, že to bude špatné. Střecha byla celá v plamenech a oheň postupně zachvátil vybavení celého domu.

Šokovaní majitelé domu pak museli sledovat, jak požár ničí dům i vzpomínky na něj. Vzplál během dvaceti minut, kdy nebyli doma, zřejmě od otevřeného ohně.

ČTĚTE TAKÉ: Legenda UFC Coleman bojuje o život. Vběhl do hořícího domu, aby zachránil rodiče a psa

„Je to událost, která nám vzala všechny vzpomínky, které jsme v domě zažili. Šoková terapie, jak já říkám. Tak 95 procent věcí je nenávratně pryč,“ uvedl pro CNN Prima NEWS majitel vyhořelého domu Libor Dobrý.

Lidé z vesnice je nenechali na holičkách, přišli jim pomoci uklidit následky požáru. „Bereme to jako samozřejmost nejen v rámci sousedských vztahů a solidarity, ale i zdravého rozumu, přijít a pomoci vlastníma rukama,“ sdělila jedna ze sousedek. „My jsme to tady hasili, s dobrákama z Marklovic, takže to, co jsme si nadrobili, jsme si přišli částečně uklidit, čímž to nechci zlehčovat,“ dodal další.

Dům se bohužel zachránit nepodařilo, a tak se do obvodových zdí v pondělí zakousl bagr. „Voda udělala své, ta stavba je prosáklá, dělaly se sondy a až do základové desky je to plné vody,“ sdělil Dobrý.

Není to příjemný pohled sledovat, jak vám bourají domov, kde jste s rodinou strávili sedm šťastných let. Už teď ale majitel ví, že chce stavět znovu. Úplně stejný dům, možná s o něco větší kuchyní. Jenže peníze shání těžko, pomáhají přátelé, kteří založili i účet na platformě Donio.

„Bagrista má zakázáno od manželky, aby jí sahal na růže. Uvidíme, jestli to splní,“ žertoval Dobrý.

Majitel nyní doufá, že všechno půjde rychle a že stavební firma začne pracovat už za měsíc, třeba už příští léto stráví s rodinou v novém domě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Neštěstí u dálnice. Koš balonu se i s lidmi zřítil k zemi, drama zachytily kamery

Tagy: