Detaily hrůzy ve Valašském Meziříčí: Násilně zemřela matka s otcem i jejich dospělá dcera

V bytě ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku násilně zemřeli dvě ženy a jeden muž. Podle zjištění policie, která případ prověřuje od úterního odpoledne, šlo o 57letou matku s 25letou dcerou a také 60letého otce mladší z žen. Případ kriminalisté předběžně kvalifikovali jako vícenásobnou vraždu a sebevraždu. V tiskové zprávě to ve středu uvedla krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Podle policie jde o rodinnou tragédii. „Místo činu do brzkých ranních hodin ohledávali kriminalisté. Na místě byl rovněž soudní lékař. Nyní čekáme na výsledky soudní pitvy a nadále provádíme úkony trestního řízení,“ uvedla Kyšnerová.

Dvě několikanásobné vraždy se na Vsetínsku staly také loni. V rodinném domě v Loučce usmrtil 24. dubna 31letý muž svou ženu a jejich tři malé děti ve věku do pěti let. Poté podle zjištění policie nožem pořezal i sebe a nakonec způsobil výbuch domu. Obviněnému muži hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

ČTĚTE TAKÉ: Dostane se Bronson na svobodu? Slavný násilník si odseděl 50 let. Teď prosí o milost

Trojnásobná vražda se stala 3. srpna v rodinném domě v Rožnově pod Radhoštěm, kde 49letý muž zastřelil svou družku, jejich dvě děti předškolního věku a následně sebe. Policie případ kvůli úmrtí pachatele odložila.

V České republice se loni podle policejních statistik stalo 150 vražd, o 45 více než předloni. Téměř polovina loňských vražd zůstala ve stadiu pokusu, většinu vrahů motivovaly osobní rozepře mezi příbuznými nebo partnery.

Tagy: