Rodinu zesnulého Péti z Domažlicka osud drsně zkouší. O příbuzné už jednou tragicky přišli

Místo oslav Vánoc se rodina zemřelého chlapečka Péti z Domažlicka chystá na pohřeb. Osud rodinu drsně zkouší. Ta se nyní velmi těžce vyrovnává se smrtí tříměsíčního chlapce, přitom před dvěma lety ji rovněž potkalo obrovské neštěstí. Po tragické srážce s vlakem tehdy zemřeli čtyři členové rodiny. S informacemi přišel deník Blesk.

K tragické nehodě došlo před dvěma lety u Nýřan. Osobní auto plné lidí na nechráněném železničním přejezdu smetl vlak. Ve voze zemřeli mladí manželé, jejich pětiletý syn a bratranec. „Byli to dcera, zeť a vnuk mého partnera Jardy,“ řekla webu Blesk.cz Hana, babička tříměsíčního Péti.

Tragickou srážku přežila jen jedna osoba, a to další syn. „Pustili ho z nemocnice ve stejný den, kdy jeho táta zemřel,“ uvedl tehdy Jaroslav, otec zesnulé ženy. Po mladých rodičích pak vedle přeživšího syna zůstal ještě jeden. O oba sirotky se postarali jejich blízcí.

Po tragické nehodě přišla smrt miminka

Rodina ale nyní prožívá další velmi bolestné období. Místo oslav Vánoc se vyrovnává se smrtí malého Péti. A zlomení jsou všichni. Péťova maminka Kamila se zhroutila, synkovu smrt těžce nese i tatínek Eduard. „Proč ho nenechali na pozorování v nemocnici, měl vysokou horečku, báli jsme se o něj, říkali jsme, že má křeče, klepe se. Doma nám umřel v bolestech,“ vzpomínal podle Blesku Eduard na poslední smutné okamžiky, které se synem prožívali. Doma podle jeho slov prý nemohou být, vše jim totiž synka připomíná.

Neštěstí odstartovalo v polovině prosince, kdy chlapeček onemocněl. Rodiče neváhali a vyrazili se synem do domažlické nemocnice. „Doktor si stoupl, vzal sluchátka, poslouchal ho a řekl, že je v pořádku. Já mu říkal, že doma se nám strašně klepal, že musel mít nějaké bolesti. On napsal recept, kapky, a to bylo všechno,“ popsal otec dítěte. Druhá babička Alžběta dodala, že je pustili domů a za osm hodin Péťa zemřel.

Nemocnice ale vinu popírá a podle mluvčího nemocnice Jiřího Kokošky nic nenasvědčuje ani pochybení doktora. Policie případ přesto prošetřuje. „Jednalo se o úmrtí z chorobných příčin,“ uvedla k vyšetřování mluvčí policie Dagmar Brožová.

Tagy: