Slzy, kapela Queen i místní kroje. Rodiny se rozloučily s oběťmi bratislavské tragédie

Bratislava se rozloučila s oběťmi tragické nehody

Tragická nehoda v Bratislavě

Rodiny se naposledy rozloučily se studenty, kteří na začátku října zemřeli po nehodě v Bratislavě, při které opilý řidič vjel ve stokilometrové rychlosti na zastávku plnou lidí. Na emotivních pohřbech, kam dorazily stovky lidí, zazněla i kapela Queen.

Podle webu Nový Čas se jako první uskutečnil smuteční obřad na počest studentky práv Natálie. Ta byla pochována na východě Slovenska ve Spišské Nové Vsi. Poslední sbohem již dali blízcí také Richardovi a zamilované dvojici Markovi a Broně. Informace o pohřbu poslední oběti Sashi podle média nejsou známy.

Marek a Broňa tvořili pár a plánovali svatbu. Příbuzní je sice nepohřbili do stejného hrobu, avšak pochovali je ve stejný čas. Do hrobu jim navíc přiložili fotografii toho druhého. Broňa leží v Popradu-Velké, Marek v nedalekém Ždiaru.

Na Broňu blízcí vzpomínají jako na talentovanou dívku, která milovala gymnastiku a skupinu Queen. Právě písně této britské kapely doprovodily celý smuteční obřad. Vedle rakve pozůstalí umístili bílé květiny, gymnastický dres a knihu o zpěvákovi Freddiem Mercurym.

Zásnubní mše

Neméně emotivní pak bylo rozloučení s jejím milovaným – nadějným fotbalovým brankářem FK Vysoké Tatry Markem. Toho přátelé popisovali jako slušného, citlivého a obětavého chlapce. „Jeho krédem bylo štefánikovské heslo ‚probiju se, protože se probít chci‘. A teď je to na nás, abychom se my probili těmito těžkými chvílemi, touto ztrátou a smutkem,“ řekli podle webu Nový Čas Markovi blízcí. Mladí lidé ze Ždiaru pak přišli na poslední rozloučení se svým kamarádem oblečeni ve slavnostních ždiárských krojích.

„Plánovali společnou cestu životem. Chtěli začít svatbou. Byli plní života, obětavosti i houževnatosti. Chtěli se věnovat tělesné výchově a dětem jako tělocvikáři,“ zavzpomínala trenérka dívky se slzami v očích.

Rodiny zamilované dvojice dva dny před pohřbem nechaly za Marka a Broňu odsloužit mši k zasnoubení. Do nebe tak odešli jako snoubenci. Broňa byla navíc pochována ve svatebních šatech.

S Richardem se v Balogu nad Ipľom nedaleko hranic s Maďarskem přišly rozloučit stovky lidí. Jeho maminka Karin přinesla velkou červenou květinu a ani ona se neubránila slzám.

Tagy: