Nářek a pláč. S obětí bratislavského masakru Richardem se přišly rozloučit stovky lidí

Bratislava se rozloučila s oběťmi tragické nehody.

Řidič, který v centru Bratislavy zabil pět lidí, do vazby nepůjde

Rodina i další blízcí příbuzní a kamarádi v sobotu pochovali dvacetiletého Richarda H., který zahynul při tragické nedělní nehodě na zastávce městské hromadné dopravy v Bratislavě. Poslední rozloučení proběhlo v obci Balog nad Ipľom, která se nachází na hranicích s Maďarskem. Podle slovenských médií se místem rozléhal nářek a studenta na jeho poslední cestě doprovodilo na šest set lidí.

Pohřbu, který se konal v maďarském jazyce, se zúčastnilo asi šest set lidí, kteří tragicky zesnulému Richardovi přišli vzdát úctu. Smuteční obřad se uskutečnil v tamním kostele, odkud se hosté přesunuli na hřbitov. Richarda do země uložili v bílé rakvi s nápisem „Ricsi“.

Podle informací slovenského webu Plus Jeden Deň se místem rozléhal nářek. Studenta na poslední cestě doprovázeli jeho rodiče, sestra a také širší rodina. Události se zúčastnili také Richardovi spolužáci z Fakulty informatiky a informačních technologií stejně jako jeho známí z gymnázia ve slovenské obci Šahy.

Právě gymnázium se s Richardem symbolicky již dříve rozloučilo. „S velkou bolestí se loučíme s bývalým žákem našeho gymnázia Richardem Hlavácsem. Naše fakulta a studenti byli šokováni touto tragickou zprávou,“ stojí v příspěvku zveřejněném na Facebooku. „Upřímnou soustrast rodině Ricsiho, sdílíme jejich nesmírnou bolest. Dochází mi slova. Tvá vzpomínka bude žít navždy v našich srdcích,“ napsala škola.

V sobotu se konal také pohřeb zamilovaného páru Marka a Broni, které rodina pochovala jako manžele. První pohřeb oběti hrůzné nehody se uskutečnil již v pátek. S devatenáctiletou Natálií se ve Spišské Nové Vsi rozloučila rodina, kamarádi, ale také cizí lidé, kteří přišli uctít její památku.

Mély fájdalommal búcsúzunk gimnáziumunk egykori diákjától, HLAVÁCS RICHÁRDtól. Tanári karunkat és diákjainkat sokkolta...

Posted by Gimnázium Ipolyság on Monday, October 3, 2022

Tagy: