Roli mrchy si užívám, přiznala hvězda seriálu ZOO. Kdo se ztrácí v ateliérech?

Mladé herecké hvězdy ze seriálu ZOO.

Mladé herecké hvězdy seriálu ZOO

První díl nového rodinného seriálu ZOO sledovalo ve čtvrtek na TV Prima více než 1,3 milionu lidí. Diváci se poprvé seznámili s řadou postav mnohdy ztvárňovaných mladými hereckými tvářemi. Mezi ty se řadí Michaela Petřeková a Goran Maiello. V pořadu Nový den prozradili, co je pro ně při natáčení nejtěžší a jak své role získali.

Mladá herecká hvězda Petřeková se divákům představí coby přítelkyně soudce Petra Kříže. „Hraji Markétu Tomečkovou, která má vidinu úspěšného vztahu a jde hodně po úspěchu,“ přiblížila svou roli ve vysílání CNN Prima NEWS. Prozradila, že svou první velkou roli získala v době covidu. „Casting jsem točila doma. Zhruba za čtvrt roku se mi ozvali, že to vyšlo, ale nebyly určené role. Měly být na míru, skončila jsem ale v postavě mrchy,“ podotkla.

Obdobně se k roli Vojtěcha Rokla, syna ředitelky zoo a bratra nejlepšího přítele Viky, dostal herec Maiello. „Měl jsem to stejně. Prošel jsem do užšího výběru, následně jsme hledali partnerku, se kterou mě spojí. Pak mi taktéž vybrali roli na míru, jsem komplikovaná postava,“ uvedl s tím, že jeho postava Vojty má výbušnou povahu. „Něco si zažil, nyní nechce mluvit se svou matkou. Má malého syna a manželku Káju,“ sdělil.

Petřeková následně doplnila, že pro ni bylo poměrně komplikované dostat se do role mrchy. „Byl to boj, dostat se do role a být hnusná na děti nebo chůvu. Nezdá se to, ale má postava bude opravdu mrcha. Je to sice náročné, ale už si to užívám,“ smála se.

Od kolegů dostali cenné rady

Obě mladé herecké hvězdy podotkly, že veškeré ateliéry se nachází na jednom patře. „Nezná se to, ale například byt soudce je hned vedle baru, kde točí Goran. Potkáváme se na chodbách,“ doplnila Petřeková. Mladík s cizím jménem navíc prozradil, co právě on nejraději v bludišti ateliérů dělá. „Rád se v tom labyrintu ztrácím. Odběhnu si z baru například do bytu soudce nebo čekárny, kde se učím texty,“ podotkl.

Během natáčení se setkávají s řadou starších a zkušenějších kolegů, kteří jim rádi pomohou. „Tereza Brodská mi občas poradí. Výborně jsme si sedli s Robertem, jsme rádi, že se máme jako partneři. Dobře se mi s ním pracuje,“ prozradila Petřeková o svém hereckém příteli. Nejčastější radou pro Maiella bylo to, aby byl v klidu. „Bylo to pro mě opravdu cenné. Jsem na začátku, takže mi to velmi pomohlo,“ dodal.

A co je pro dvojici při natáčení nejtěžší? „Vstávání je katastrofa. Při natáčení mi dělá problém nevystupovat z kamer, které jsou na mě namířené,“ dodala Petřeková. Podobný problém má i Maiello. „Kamery jsou oříšek. Jsem z divadelního prostředí, kde žádné nejsou. Stejně tak mám problém s návazností scén, které musíme opakovat. V jedné chvíli čepuji pivo, mám u sebe dítě a obsluhuji. Zapamatovat si, jak jde vše za sebou a zopakovat to, je náročné. Občas má pivo více pěny,“ uzavřel.

Druhý díl seriálu ZOO sledujte ve čtvrtek od 20:15 na Primě!

Tagy: