Záhadná smrt na romantické procházce. Žena během sekundy zmizela, našli ji v hluboké jámě

Tragickou smrt Laury Jayne Newcombeové úřady vyšetřovaly více než rok, k jasnému závěru však nedošly. 31letá žena se 29. června minulého roku procházela se svým přítelem na vrcholu útesu na Trevose Head v anglickém Cornwallu, když během chvíle nepozornosti zmizela. Jak se ukázalo, spadla do takřka 25 metrů hluboké díry ve skále. Je možné, že spáchala sebevraždu.

Jak k pádu ženy do hluboké díry, která bývala mořskou jeskyní, došlo, zůstane asi navždy záhadou. Její přítel Michel Aubion uvedl, že chvíli před tragédií Newcombeová zářila štěstím. Mají to dokazovat fotky, které spolu pořídili. Web Mirror spekuluje o možné sebevraždě.

Podle lékařských spisů trpěla Newcombeová psychickými problémy. V březnu 2021 si údajně chtěla vzít život a nejméně jednou se předávkovala. Během psychiatrických vyšetření žena uvedla, že byla zneužívaná a psychicky týraná svým partnerem. Neuvádí se však, zda se mělo jednat o Aubiona – jejího posledního přítele.

Nikdo pád ženy neviděl

To, že by měl svou partnerku týrat, Aubion odmítl. Během vyšetřování sdělil, že se naopak snažil Newcombeové v posledních týdnech před smrtí pomoci. Proto společně chodili na procházky do přírody, například právě na Trevose Head. Policista James Winkett, který se případem zabýval, potvrdil, že v případu ženiny smrti neexistují žádné důkazy o kriminálním chování nebo zapojení třetí strany.

Případ se tak v úterý 16. srpna znovu projednával. Nikdo ze svědků pád ženy z okraje jámy neviděl. „Věděl jsem, že je tam obrovská díra. Šokovala mě,“ uvedl David Green, který byl v den tragédie s matkou na Trevose Head na dovolené. Web CornwallLive informoval, že jeskyně, která se vlivem eroze značně prohloubila a rozšířila, není nijak ohrazena.

Závěr vyšetřování je otevřený

V posledních letech se několikrát v rámci regionu vedly debaty, zda by měl být úsek zabezpečen. K tomu však do tragického pádu ženy nedošlo. Green doplnil, že ženu viděl blízko okraje díry. Když se však po vyfocení krajiny otočil zpět, byla pryč. Stejně tak si pádu partnerky nevšiml ani Aubion.

Zda žena do jámy spadla, nebo skočila, zůstává otázkou. Koroner Andrew Cox ve středu doplnil, že aby mohl rozhodnout o tom, zda žena spáchala sebevraždu, musí existovat přímý důkaz. „Nikdy se nesmí sebevražda předpokládat. V tomto případě důkazy nemáme,“ dodal s tím, že vyšetřování jednoznačný závěr nepřineslo.

Tagy: