Ronaldo by rád prchl z United, klub ho pustí klidně zadarmo. Ale Portugalce nikdo nechce

Podle fanoušků-vtipálků se Cristiano Ronaldo dopustil známé životní chyby. Loni na konci léta se vrátil k expřítelkyni jménem Manchester United. Vášeň mezi nimi ale vyhasla poměrně rychle. Pro předčasný ochod jsou jak hráč, tak klub. Problémem je, že slavnou značku CR7 momentálně nikdo nechce ani zadarmo.

Zadarmo by totiž platilo jen v případě přestupní částky. Zcela jinak se situace má z hlediska gáže, kterou by musel nový Ronaldův zaměstnavatel pětinásobnému vítězi Zlatého míče vyplácet. Jen týdenní služby Portugalce mají United aktuálně stát 480 tisíc liber, což je 13,4 milionu korun.

A takovouto sumu by si vzal na triko málokdo, když by platil zanedlouho už 38letého fotbalistu. Jakkoliv má za sebou rodák z Madeiry epochální kariéru plnou rekordů, momentálně v Manchesteru povětšinou vysedává na lavičce. To se mu nelíbí, při zápase s Tottenhamem dokonce nakvašeně odešel ještě před konečným hvizdem do šaten, za což byl potrestán vyřazením z nominace na následující duel s Chelsea.

I když se trenér „rudých ďáblů“ Erik ten Hag veřejně dušuje, že s Ronaldem nadále počítá, mnoho zpráv říká něco jiného. Například renomovaný web The Athletic píše, že CR7 zoufale touží odejít a nizozemský kouč by mu v tom rád vyhověl.

V minulé sezoně přitom Ronaldo United střelecky táhl. Nestačilo to ale na to, aby se dařilo celému týmu a návrat na Old Trafford po 12 letech hvězdě zhořkl. Kvůli absenci United v Lize mistrů v aktuální sezoně se v létě začalo spekulovat o tom, že hledá nový domov ještě před koncem smlouvy. Žádný přestup se nicméně neupekl.

Změna možná po Kataru

A to se klub kvůli nedostatku zájmu – jak informuje stanice ESPN – dokonce rozhodl nabídnout bývalého útočníka Realu Madrid i Juventusu Turín k bezplatnému transferu. Nicméně hradit astronomickou částku legendě moderního fotbalu se nikomu nechtělo. Jedinou výjimkou měl být saúdskoarabský tým Al Hilal, peníze prý podle jeho prezidenta nebyly problém. Ale zahučet z Premier League do takovéto fotbalové exotiky Ronaldovi zřejmě nepřišlo ideální.

ESPN uvádí, že Ronaldo by se možná mohl pro přední evropské kluby stát opět atraktivnějším zbožím, pokud ožije v reprezentačním dresu na blížícím se mistrovství světa v Kataru.

V tuto chvíli nicméně v zimním přestupovém období neexistují pro fotbalového velikána únikové cesty. A spíše tak v United splní dvouletý kontrakt do puntíku.

Tagy: