Ronaldo dohnal malou fanynku k slzám. I po nevydařeném zápase jí ochotně věnoval dres

Portugalsko selhalo v kvalifikaci na mistrovství světa v duelu proti Irsku. Bezbranková partie lehce zkomplikovala svěřencům trenérského veterána Fernanda Santose přímý postup na šampionát v Kataru. I přes značné zklamání největší hvězda týmu Cristiano Ronaldo vytasila sympatické gesto. CR7 obdaroval dresem malou fanynku, která po zápase vběhla na trávník.

Zápas v Dublinu se rozhodně nevyvíjel podle ideálního portugalského scénáře. V pozici velkého favorita nedokázali dát Ronaldo a spol. gól, navíc dohrávali bez vyloučeného stopera Pepeho.

Dalo by se čekat, že útočník Manchesteru United trávník po nevydařeném utkání bleskurychle opustí. Ovšem na ploše stadionu Aviva se ještě zdržel a k tomu udělal radost malé irské fanynce. Ta se inspirovala mladíkem, který narušil průběh utkání, když vtrhl na hřiště. Cíl byl jasný – zamířil si to za Ronaldem. Příliš času si ale ve společnosti CR7 neužil, protože byl ihned zpacifikován pořadateli.

To holčička vyčkala na závěrečný hvizd, až pak se z tribuny vydala za portugalskou hvězdou. Pořadatelé tentokrát nezasáhli rázně, jen dohlíželi, a fanynka tak došla až k Ronaldovi, kterého požádala o dres. Pětinásobný vítěz Zlatého míče ochotně vyhověl a malou Irku po objetí dokonce rozplakal.

Čerstvá držitelka suvenýru posléze zapózovala fotografům a ze zápasu měla zcela jiný zážitek než zbytek stadionu nebo všichni diváci u televizí, kterým bezbrankové utkání pravděpodobně v paměti nezanechá nesmazatelnou stopu.

Portugalci jsou momentálně v tabulce srovnaní na 17 bodech se Srby, vedou jen díky lepšímu skóre. K přímému postupu na mistrovství světa v Kataru jim v závěrečném střetnutí kvalifikace – právě s balkánským soupeřem – stačí i remíza, protože první vzájemný zápas skončil 2:2. Pokud ale v neděli vyhraje v Lisabonu Srbsko, bude si muset výběr Fernanda Santose vybojovat šampionát v baráži.

Tagy:
Irsko Portugalsko Cristiano Ronaldo Ronaldo fotbal Katar sport portugalská fotbalová reprezentace Fernando Santos Dublin dres Mistrovství světa v Kataru 2022 kvalifikace MS 2022 fanynka irská fotbalová reprezentace sportovní soutěž Mistrovství světa ve fotbale Manchester United FC