Rozzuřený Ronaldo zničil chlapci s autismem mobil. Jsi s*ačka, křičel přihlížející

Manchester United stále doufal v to, že by se po 38 kolech mohl vměstnat mezi nejlepší čtyři týmy fotbalové Premier League. Nicméně po víkendovém nezdaru (0:1) na hřišti o přežití bojujícího Evertonu to už je skoro neproveditelné. Frustrace byla značná, a to i na tom nejzkušenějším muži. U Cristiana Ronalda se teď neřeší výkon, ale věc, kterou udělal při odchodu z trávníku.

Incident, do kterého se dostal hvězdný CR7, dokonce vyšetřuje policie. Zazněl konečný hvizd, domácí v čele s trenérem Frankem Lampardem bouřlivě oslavovali vítězství nad slavnou – zároveň tápající – značkou. Zklamaní hráči Manchesteru United rychle jeden po druhém mířili úzkou uličkou do šatny.

Tento prostor oklopují fanoušci Evertonu a nejeden z nich si hvězdy „rudých ďáblů“ natáčel na mobilní telefon. Byl mezi nimi i 14letý Jake, který jen namířil svůj přístroj na Ronalda zrovna ve chvíli, kdy si kontroloval zakrvácenou holeň. Hned vzápětí si portugalský fotbalista vybil zlost právě na Jakeovi, kterému plnou silou vyrazil mobil z ruky.

„Jsi s*ačka,“ zakřičel na Ronalda jiný přihlížející fanoušek Evertonu.

Rozbitý mobil nezůstal bez reakce. „Jake byl v naprostém šoku. Je to autista, má také dyspraxii, takže pořádně nevnímal, co se dělo, dokud se nevrátil domů. Je z toho moc zklamaný, nechce jít na další zápas. Tento byl jeho první a stalo se tohle,“ popsala matka Sarah Kellyová, která seděla hned vedle Jakea u tunelu vedoucího k útrobám Goodison Parku, pro Liverpool Echo.

Zároveň webu poskytla fotografii, na které je viditelné, že syn má na ruce modřinu, za kterou prý může Ronaldo. „Podle modřiny můžete vidět, že tam byl jasný kontakt. Nemůžu uvěřit, že o tom mluvím,“ popisovala. „Měli jsme naprosto skvělý den až do těch posledních pár sekund, kdy hráči odcházeli ze hřiště. Úplně nám to zničilo zážitek a zbyla pachuť,“ uvedla po výhře „Toffies“ 1:0, která byla extrémně důležitá pro to, aby Everton udělal další krok k záchraně a nespadl do Championship. Nejvyšší anglickou soutěž hraje nepřetržitě od sezony 1954–⁠1955.

Ronaldo si zanedlouho uvědomil, že opustil roli profesionála a dopustil se úletu. „V těžkých chvílích jako je ta, ve které jsme byli my, není snadné udržet nervy na uzdě,“ napsal na sociálních sítích. A pak pokračoval v omluvném tónu, navíc nabídl Jakeovi vykompenzování nepříjemného zážitku.

„Nicméně i tak ale vždy musíme být trpěliví a respektovat ostatní, abychom šli příkladem dětem, které fotbal milují. Proto se za svůj výbuch omlouvám a pokud je to možné, chtěl bych fanouška pozvat na některý z dalších zápasů na Old Trafford jako gesto fair play.“

Kromě merdeysideské policie, která si od Evertonu vyžádala záběry z bezpečnostních kamer, se na vyšetřování podílí i Manchester United.

Tagy: