Venku jste s rouškou za šílence. Jako vyrazit s rozepnutým poklopcem, glosuje Ledecký

Roušky a respirátory v létě.

CO ČECH, TO POLITIK!

Když jdu po ulici s rouškou, všichni na mě hledí jako na šílence. Proto si ji raději sundám. V pořadu Co Čech, to politik! na CNN Prima NEWS na to upozornil marketingový expert Jakub Horák. Hudebník Janek Ledecký doplnil, že situace je velmi podobná trapasu s nezapnutým poklopcem.

V pořadu se řešilo dodržování koronavirových opatření, a to i na karlovarském filmovém festivalu. Bez roušky byli načapáni i někteří politici. Porušení nařízení přitom v loňském roce stálo epidemiologa Romana Prymulu post ministra zdravotnictví. „Byl jsem symbolem covidu a vnímán víc než virus. Proto reakce byla taková. Stalo se, ale na druhou stranu jsem rád,“ uvedl Prymula.

„Co byl před měsícem zdravý rozum, je nyní šílenství. Vše se proměňuje. Všechny strany říkaly, že nosit roušky je provokace, vládě se nadávalo, že máme málo vakcín, pak proto, že chce otrávit lidi. Lidé fungují na to, když je někdo vyděsí, a následně začnou hledat viníka. Když je pohoda, přestanou nosit roušky,“ míní marketingový expert Jakub Horák.

Roušky jako rozepnutý poklopec

„Mám problém s tím, že když vyjdu z krámu, jdu ještě po ulici s rouškou a najednou na mě lidé koukají, že jsem šílenec a co tím chci dokázat. Tak si ji sundám,“ vyprávěl Horák. „Je to, jako když si zapomenete zapnout poklopec,“ glosoval situaci hudebník Janek Ledecký.

Textař Michal Horáček přiznal, že ačkoliv roušku nenávidí, nosí ji. „Nedávno jsem byl v Římě, kde vás nepustí nikam, kde je víc lidí. Musel jsem se přizpůsobit a ukázat, že jsem očkovaný. Tady je to jinak,“ dodal.

Tagy: