Synové chodí do sekty v Plasích a matka se o ně bojí. Starší převzal chování Boha šaška, říká

Žena, která prodělala porod v sídle sekty v Plasích, prodělala mozkovou smrt.

Pokračování případu sekty v Plasích

Bezmoc. I tak by se dala popsat situace matky, jejíž dva synové docházejí za svým otcem do sekty Ohnivý drak. Žena se nyní ozvala redakci CNN Prima NEWS. Náboženskou skupinu sídlící v Plasích na Plzeňsku a jejího vůdce Lukáše Stančíka alias Boha šaška přitom vyšetřují kriminalisté. Před měsícem v sektě po zpackaném domácím porodu zemřela jedna z členek. Matka chlapců se proto o své děti bojí a zatím neúspěšně se je snaží dostat do výhradní péče.

Tragická smrt ženy na následky domácího porodu, výhrůžky hromadnou sebevraždou, prorokování smrti malého miminka – tohle je jen malý výčet toho, co se za poslední měsíc odehrálo v sídle sekty v Plasích na Plzeňsku. Společenství vede Lukáš Stančík, který vystupuje rovněž ve svém alter egu zvaném „Bůh šašek“.

ČTĚTE TAKÉ: Partnerská hádka skončila krvavou spouští. Muž nejdříve ubodal partnerku, poté si sáhl na život

V sídle sekty Ohnivý drak stále žijí tři děti. CNN Prima NEWS se ozvala matka dvou chlapců, kteří do sekty docházejí za otcem. Starší syn se podle ní změnil v chování. „Extrémně mluví, gestikuluje, přemýšlí, jedná jako pan Stančík, jako by to byl jeho klon,“ popsala.

Stančík je aktuálně vyšetřovaný policií na svobodě. Rozhodl o tom minulý čtvrtek Okresní soud Plzeň-sever poté, co muži zákona vůdce sekty zadrželi o den dříve. Aktuálně Stančík čelí pěti obviněním.

Matka nyní zažádala, aby jí byl mladší syn předběžně svěřen do péče, a to ještě před definitivním rozhodnutím soudu. Důvodem prý byly nedávné události i videa, která Stančík zveřejňoval. „Bohužel mi žádost byla zamítnuta. V případě staršího syna je to složitější, a to vzhledem k věku i ovlivnění od vůdce sekty. Žádné kroky proto nepodnikám,“ sdělila.

Bůh šašek má na její děti prý špatný vliv. Její bývalý partner to podle ní neřeší, protože se sám řadí mezi přívržence hnutí. „Asi žádná matka by nechtěla usínat s každodenním strachem o své děti,“ zdůraznila žena.

Sekta Ohnivý drak se do povědomí veřejnosti a hledáčku policistů dostala především kvůli nevydařenému domácímu porodu, na jehož následky zemřela žena. Vůdce sekty během vypjaté situace vysílal živě na sociální sítě. Holčička, kterou jedna z členek porodila, zatím stále zůstává v rukou pěstounů, ovšem o svěření do péče usiloval otec, rovněž člen uskupení. V komunitě ale žije další mladá maminka s dvouměsíčním miminkem. Podle informací CNN Prima NEWS je žena pod dohledem sociálních pracovnic.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Středoškolák ubodal v Brně muže 60 ranami. Takovou brutalitu jsem ještě neviděl, říká policista

Tagy: