Výhybkář hrdinou. Sekundu před srážkou vysvobodil chlapce, který spadl před rozjetý vlak

Koleje

Záchrana dítěte z kolejí (zdroj: CNN Prima NEWS)

Obrovské štěstí měl teprve šestiletý chlapec, o jehož životě rozhodla jediná sekunda. Dítě táhlo svou matku co nejblíže ke kolejišti, pak ale zavrávoralo a spadlo do něj. Jeho matka od nástupiště, kam se řítil vlak, ustoupila, pomoci mu sama nemohla. Duchapřítomný výhybkář však riskoval vlastní život a pro chlapce skočil. Z 30letého Inda je nyní hvězda.

Byl to jen okamžik, ale rozhodující. Chlapec na stanici Vangani v Bombaji neudržel rovnováhu a spadl do kolejiště. Jeho matka od něj začala odcházet, sama mu pomoci nemohla. Je nevidomá, a i přesto, že věděla, co se s jejím synem stalo, nemohla pro něj skočit.

Z ničeho nic se však v záběru kamery, která na místo mířila, objevil muž běžící po kolejích. Chlapce vzal a vyhodil ho na nástupiště, kam posléze vyskočil i sám. Jen vteřinu poté se po kolejích prohnal vlak.

Záchranářem je Mayur Shelke, třicetiletý výhybkář. „Viděl jsem, jak tam to dítě spadlo, i vlak řítící se přímo na něj. Kdybych nezasáhl, nemohl to přežít,“ konstatoval. Nebyl prý čas přemýšlet, prostě vyrazil. V práci mu za jeho čin připravili slavobránu a má slíbené vyznamenání za lidskost.

Tagy: