Kolotoč milionových bojů v Counter-Striku se roztáčí. Začíná sezóna domácího šampionátu

Zimní přestávka je u konce. Boje o mistra České republiky v Counter-Striku se vrátí už za několik dní. Opět budou ve hře milionové odměny, korunovace tuzemského šampiona se tradičně uskuteční v listopadu v Brně.

Nejsou to ani dva měsíce, co hráči mužstva Sampi.Tipsport křepčili s pohárem nad hlavou, a teď už musí myslet na obhajobu. Na začátku února vypukne nová sezóna mistrovství České republiky v Counter-Striku, která přinese celkem pět turnajů, což je o jeden více než v minulém roce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Slavný klub doplatil na podvodnou kryptoburzu a rozpadá se. Jeho čest zachraňuje hráč z Čech

„Loňská sezona Tipsport MČR CS a samotné vyvrcholení brněnského grandfinále s sebou přinesly emoce, které jsou na zdejší scéně nevídané. Záběry z dramatické finálové otočky oběhly lokální i světová média a utvrdily důležitou pozici československého CSka na evropské scéně,“ řekl k novému ročníku Martin Ptáčník ze sázkové společnosti Tipsport, která i letos bude partnerem mistrovství České republiky.

„Na tato pozitiva budeme chtít letos navázat a fanouškům přineseme o jednu zastávku navíc, což otevírá další možnosti i samotným týmům. Zájmu sázkařů, médií a především fanoušků si velmi vážíme a budeme je tak chtít bavit ještě více než doposud,“ dodal Ptáčník.

Soutěže v Counter-Striku jsou celosvětově známé svou otevřeností. Stačí složit pětku hráčů a může se bojovat o výhry. To platí i pro soutěže patřící do série MČR, kterou organizátoři z agentury PLAYzone nazvali Road to MČR.

Přístup do těchto klání má jakýkoliv tým, jen se musí probojovat skrze náročný a zrádný formát kvalifikací. Ale když prokáže své schopnosti, může slavit triumf. I letos se dá napsat pohádkový příběh, protože kromě titulu mistra je v osudí také Tipsport Grandslam. Speciální odměna pro vítěze pěti po sobě jdoucích turnajů je vypsaná od sezóny 2022, ale dosud ji ještě žádný z domácích týmů nezískal.

Nejblíže bonusu ve výši dva miliony korun jsou hráči Dynama Eclot. Na loňském šampionátu měl pardubický klub penězi nabitý kufřík na dohled. Stačilo udělat poslední krok, vyhrát finále MČR v Brně. Jenže Dynamo Eclot nezvládlo získat páté vítězství a podlehlo svěřencům fotbalisty Jakuba Jankta ze Sampi. V březnu budou mít ještě jednu šanci na reparát. Za to mistři ze Sampi potřebují další čtyři triumfy. To samé platí i pro liberecké mužstvo Sinners.

O Grandslam si ale může říct ještě někdo úplně jiný. Současná sezóna totiž nabízí čtyři pražské turnaje a pak velké vyvrcholení v Brně. To je pět turnajů, které se počítají do Grandslamu, a tím pádem pět způsobů, jak získat odměnu dva miliony korun.

„Hlavní směr, na který se chceme v letošním roce soustředit, jsou lepší zážitky pro diváky – jak na streamu, tak pro návštěvníky, kteří se přijedou podívat do Prahy nebo Brna. Více možností, jak MČR sledovat, lepší produkce, více informací, větší komfort a více zážitků,“ prozradil Pavel Kristián, který je hlavním organizátorem domácího šampionátu v Counter-Striku.

Druhým směrem, jak chce nejlepší tuzemskou soutěž v oblíbené střílečce rozvíjet, je šíření povědomí o profesionálním hraní videoher a získávání nových diváků. „Esport má potenciál, Counter-Strike obzvlášť a je potřeba ho lidem ukázat,“ řekl.

Mistrovská sezóna začne už 6. února otevřenou kvalifikací na první letošní turnaj Tipsport CS Winter. Jeho finále se pak uskuteční v březnu v pražské Vodafone PLAYzone Aréně.

Následovat pak budou ještě tři další zastávky: Tipsport CS Spring na přelomu května a června, Tipsport CS Summer v srpnu a v září Tipsport CS Fall. Vyvrcholení sezóny se znovu uskuteční na brněnském výstaviště během festivalu Life! od 7. do 10. listopadu.

Jak to vypadalo na loňském mistrovství České republiky v Counter-Striku se můžete podívat v reportáži televizního pořadu Enter:

Tagy: