Roztrhl jí halenku, pak zbil i mě. Jedna z Ukrajinek po útoku na Plzeňsku musela na operaci

Napadené Ukrajinky redakci CNN Prima NEWS líčili, jak útok probíhal.

Policisté v Plasích na Plzeňsku vyšetřují nepochopitelné napadení dvou žen z Ukrajiny. Jedna ze surově napadených, čtyřiatřicetiletá Lilia, skončila v nemocnici, kde jí museli operovat. Důvodem měla být národnost. Jednoho z podezřelých strážci zákona už dopadli. Podle místních však nejsou agresoři z Plas.

Liliana a Tetiana společně se svými dětmi – 11letou holčičkou a dvouletým chlapcem – seděly na chodníku, když k nim najednou přijelo auto. „Řidič začal sprostě nadávat: ,Vypadněte na Ukrajinu!‘ Pak vystoupil z auta, aniž by vypnul motor, a začal Tetianu hodně bít,“ líčila pro CNN Prima NEWS Lilia. I ona se stala terčem útoku, k němuž došlo u louky v Plasích, kde začínala pouť.

„Bouchnul mě pěstí do levé strany, chytil za vlasy. Křičel: ,Ukrajina, Ukrajina,‘ a začal sprostě nadávat,“ přiblížila útok Tetiana. Jak redakci CNN Prima NEWS sdělila mluvčí policie Eva Červenková, okolnostmi případu – kdy podle zjištěných informací tři osoby napadly dvě cizinky v obci Plasy – se strážci zákona zabývají od samého začátku.

ČTĚTE TAKÉ: Ukrajinec měl zemřít po rvačce na krvácení do mozku. Policie hledá svědky násilné potyčky

Starší ze žen muži během napadení sebrala klíče od auta, aby z místa nemohl odjet. V tu chvíli ale přišli k ženě další dva. „Začal ji ještě v autě bít a roztrhal jí halenku. Já sem šla k němu a ptala se, co to dělá, a on začal bít i mě. Pak si už nic nepamatuju. Ztratila jsem vědomí,“ přiznala Lilia. Lékaři ve Fakultní nemocnice Plzeň ji museli operovat. V nemocnici byla tři dny. „V současné chvíli je nám známa totožnost jednoho z podezřelých, se kterým nyní probíhají úkony trestního řízení,“ doplnila Červenková.

„Je to samozřejmě brutální, ale nikdo neříká, že to byl někdo tady odsud,“ uvedla oslovená žena z Plas redakci. Podle místních nebyli útočníci přímo zdejší, je možné že na pouť něco vezli, protože přijeli autem s přívěsem, a to do míst, kde je zákaz vjezdu.

Tagy: