Rusko pod palbou raket, srdce země ohrožují drony. Plameny požírají i černé zlato na jihu země

V Rostovské oblasti již čtyři dny hoří ropný sklad.

Ukrajinci pálili na Moskvu

Rusko čelilo útoku raket a dronů. Brjanská oblast ohlásila sestřelení 15 dronů, informovala agentura Unian. V noci na středu ruská protivzdušná obrana sestřelila také 10 dronů, které mířily na Moskvu. V Rostovské oblasti již čtyři dny hoří ropný sklad. Útoku čelí také Belgorodská oblast, místní obyvatelé hlásí hlasité výbuchy. Píše o tom agentura Unian.

Gubernátor Rostovské oblasti Vasilij Golubev na svém kanálu Telegram uvedl, že kolem 01:00 sestřelily síly protivzdušné obrany raketu na západě oblasti. „Podle předběžných údajů nedošlo k žádným obětem ani škodám v důsledku dopadajících střepin,“ dodal podle agentury Unian.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Munici pro Ukrajinu zaplatíme i z majetku Ruska v EU, řekla Černochová. Zmínila zapojení Česka

Gubernátor Bělgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov uvedl, že systémy protivzdušné obrany sestřelily několik vzdušných cílů nad Belgorodem a Belgorodskou oblastí. „Nemáme žádné informace o obětech ani škodách. Všechny operační a záchranné služby pracují,“ dodal.

Šéf Brjanské oblasti Alexandr Bogomaz uvedl, že v noci bylo nad regionem zjištěno a zničeno 15 bezpilotních letounů. Podle něj nedošlo k žádným obětem ani škodám.

Útok na Moskvu

Drony mířily také na Moskvu. „Síly ministerstva obrany v městské části Podolsk odrazily útok dronu letícího směrem k Moskvě. Na místě, kam trosky dopadly, nedošlo podle předběžných údajů ke škodám ani obětem na životech,“ napsal starosta města Sergej Sobjanin na Telegramu. Postupně zveřejnil i další příspěvky, přičemž v posledním oznámil, že dronů bylo deset.

O útoku na Moskvu informoval také telegramový kanál Baza, který zveřejnil video ze sestřelení jednoho z nich. Sobjanin zdůraznil, že se jedná o jeden z dosud nejmasovějších pokusů o útok dronem na Moskvu.

V noci na 18. srpna zaútočil bezpilotní letoun na sklad nafty v Proletarsku v Rostovské oblasti a způsobil rozsáhlý požár. V úterý ruské záchranné služby oznámily, že oheň stále hoří a plocha požáru se rozrostla na 10 tisíc metrů čtverečních. V úterý večer vyšlo najevo, že v objektu explodovala další cisterna.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Záběry explozí a tvrdého ukrajinského protiúderu. Naprosté fiasko Rusů, hodnotí Kyjev

Tagy:
Moskva dron Ukrajina výbuch oběť Rusko Telegram protivzdušná obrana Belgorod Rostovská oblast UNIAN Vjačeslav Vladimirovič Gladkov konflikt, válka a mír katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události