Záběry explozí a tvrdého ukrajinského protiúderu. Naprosté fiasko Rusů, hodnotí Kyjev

Ukrajinský úder na ruský konvoj

Ukrajinský úder na ruské okupanty

Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda odrazila další ruský útok ve směru na doněcké město Kurachove. Pomocí úderu ze vzduchu vyřadila z provozu hned několik nepřátelských obrněnců. Zbytek kolony okupantů se rozhodl ustoupit. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Válečníci ze 79. vzdušné výsadkové brigády odrazili další masivní ruský útok ve směru na Kurachove,“ uvedlo ukrajinské ministerstvo obrany na sociální síti X. Okupanti měli k průlomu použít 27 kusů těžké techniky, konkrétně tři tanky, dalších 23 obrněných vozů a jedno transportní vozidlo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Putin posílá do Kurské oblasti tisíce vojáků a opět porušuje slib daný ruským matkám

Jak je vidět z pořízených záběrů, ruští vojáci proti ukrajinskému úderu ze vzduchu neměli šanci. Video zachycuje hned několik likvidací ruské těžké techniky. „Naši vojáci vyřadili z provozu jeden tank, pět bojových vozidel pěchoty i buginu,“ sdělila ukrajinská 79. brigáda na svém Facebooku.

Podle ní se většina ruské skupiny po prvních explozích rozhodla ustoupit. „Ne všem okupantům se ale podařilo z bojiště uprchnout. Na tom mají zásluhu naši střelci, operátoři dronů i členové protitankových jednotek. Šlo tak o další naprosté fiasko Rusů ve směru na Kurachove,“ dodala obávaná vojenská skupina.

Ke střetu došlo zřejmě v okolí doněcké Novomychajlivky. Ta leží jižně od Marjinky. Ruská armáda toto rozbombardované město, které bývá přirovnáváno k polské Varšavě z roku 1944 či japonské Hirošimě z roku 1945, definitivně obsadila koncem prosince.

DALŠÍ VIDEO: Záběry amerického tanku v akci. Ukrajinci se pochlubili silou pásového kolosu M1 Abrams

Tagy:
válka tank tanky Ukrajina exploze Rusko vojenský konvoj obrněné vozidlo těžká technika Marjinka Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda bugina Novomychajlivka Kurachove