Internet se zase směje Rusům: Vojáci nestihli nasednout, vůz marně dobíhali. Video je hitem

Součástí války na Ukrajině jsou často i velmi bizarní situace. Objevují se zejména ty z ruské strany. Na sociálních sítích se v posledních hodinách objevilo video, na němž ruské jednotky opouštějí zasněžený lese. Dva vojáci však nestihli nastoupit na korbu odjíždějícího nákladního vozu. Když své kolegy dobíhali, jeden z nich navíc zakopl a upadl.

Ze záběrů je patrné, že skupina ruských jednotek pobývala v zasněžené oblasti u lesní cesty. Než se povedlo všem vojákům nastoupit do osobního auta či nákladního vozu s typickým označením „Z“, malinký konvoj už se dal do pohybu. Dva zoufalí ruští vojáci pak vozidla marně dobíhali. Jeden byl docela blízko, nakonec ale zakopl a upadl do sněhu.

K podobně bizarní situaci na Ukrajině došlo už v polovině března. Tehdy se tank s ruskými vojáky chystal k odjezdu, přičemž se prudce otočil. S tím ale nepočítal jeden z členů posádky, který na stroji zvenku seděl. Skončil v kotrmelcích a tank mu poté ujel. Voják chvilku zmateně pobíhal po silnici, než nakonec nastoupil do vojenského náklaďáku.

Zaznamenány byly i případy, kdy s ruskými vozidly ujíždí Ukrajinci. Třeba v Sumské oblasti se měl odehrát případ odcizení transportního vozidla. Ukrajinskému staříkovi se podařilo zmocnit ruského nákladního vozu, ve kterém se nacházela munice a zásoby. „Dobrá práce,“ chválil pak seniora nadšený ukrajinský voják.

Na začátku války se zase rozšířilo video s ukrajinským farmářem, který ukradl Rusům tank a odvezl ho traktorem do bezpečí. „Farmář ukradne tank. Kovový šrot je na Ukrajině velmi cenný, takže lidé jsou nadšeni z toho, kolik peněz mohou vydělat získáním nepřátelských zbraní,“ napsala tehdy ukrajinská politička Lesia Vasylenko.

Tagy: