Rváč ze Sněmovny Volný: Jsem dobrý příklad pro občany této země. Rezignovat nebudu

Agresor Volný vysvětluje své stanovisko

„Cítím se ještě víc povolán k tomu, abych hájil lidi, kteří nesouhlasí se současnou situací.“ Po bitce ve Sněmovně to prohlásil poslanec Lubomír Volný, který potyčku vyvolal. V rozhovoru novinářům řekl, že nevidí jediný důvod, proč by se měl vzdát poslaneckého mandátu.

Pane poslanče, rezignujete na svůj mandát?
Určitě ne. Cítím se ještě víc povolán k tomu, abych zastupoval názory lidí, kteří nesouhlasí se současnou situací a mají toho plné zuby, jejich životy se obrátily v černou díru. Za pár minut jsem dostal spoustu povzbudivých zpráv a SMS a lidé mě žádají, abych v tom boji pokračoval.

Abyste pokračoval ve fyzickém násilí?
Já jsem byl fyzicky napaden.

Pane poslanče, vy jste fyzicky napadl předsedajícího schůze. Podle vás je to dobrý příklad pro lidi, jak se mají chovat?
Takže ano, protože v této zemí platí Ústava, ve které je jasně zaručeno právo na odpor vůči vedení státu, pokud vedení státu překračuje nějakou určitou normu. Podle mě pan předsedající předvedl klasickou anonisticko-socanskou diktaturu, kdy on nás verbálně napadl a neumožnil nám se bránit.

Pane poslanče neříkáte pravdu. Pan předsedající vás jen požádal, ať si vezmete roušku.
V této republice se začíná prosazovat ANO-socanská diktatura, kdy socanský řídící schůze vás urazí a nedovolí, abyste ho kritizoval zpátky. Tady v té Sněmovně už proběhly obrovské hádek –⁠ mezi Kalouskem, Babišem a spoustu jiných poslanců, kdy si nebrali servítky a docela hrubě se uráželi. V okamžiku, kdy já kritizuji socanské poslance za to, že si od hnutí ANO nechají nazvracet do úst, kdykoliv by měli přijít o své vládní posty, tak říkám pravdu. Mám svaté právo, jako to říkal pan Kalousek a pan Babiš.

Když s námi mluvíte, nemáte roušku. Porušujete vládní nařízení a dopouštíte se přestupku. To samé jste dělal se svým kolegou Bojkem během jednání Sněmovny. Předsedající vás napomenul a měl výhradu, že po vás musejí dezinfikovat mikrofony.
Takže ještě jednou. Já vědomě páchám přestupek. Vědomě a úmyslně.

Lidé umírají dnes a denně

Je to dobrý příklad?
Je to dobrý příklad pro občany této země. Vědomě porušuji toto nařízení, protože tím vyjadřuji svůj politický názor a občanský postoj. Je to rozhodnutí každého občana a každý občan má právo se rozhodnout, jestli poruší, nebo neporuší předpis v rámci občanské neposlušnosti, který považuje za nebezpečný pro svou svobodu. Mě nebyl vypnut mikrofon, protože jsem neměl roušku, ale protože jsem se bavil o panu Hanzelovi. Přehrajte si vystoupení moje, pana Landy a poslanců z jednání petičního výboru, kde jsme vystupovali na pokyn předsedkyně bez roušky před mikrofonem, který se po každém dezinfikoval. Takže to není technický problém toto zařídit. Nebudu v této Sněmovně chodit a vystupovat v roušce, pokud k tomu nebudu hrubým nátlakem přinucen. Až k tomu budu přinucen, tak před touto hrubou státní mocí kapituluji. Ale znovu opakuji, ty vaše roušky vás nechrání.

Umřel vám už někdo blízký na koronavirus?
Umřel mi někdo blízký, ne na koronavirus.

Umřel vám někdo blízký na koronavirus?
Smrt je nedílnou součástí života, lidé umírají dnes a denně.

Ale ta rouška tomu přece může zabránit. Roušky nosíme proto, abychom se vzájemně nenakazili.
Předložte vědecký důkaz.

Ministerstvo zdravotnictví ho opakovaně předložilo.
Žádné vědecké důkazy, které by dokazovaly, že běžná rouška zabraňuje šíření infekce, neexistují. Zřejmě proto se v Německu přechází na FFP2 filtry, které vás chrání v tom, co vdechujete, ale nechrání vás v tom, co vydechujete.

Tagy: