Rvačka rodin v romské osadě. Členové měli útočit dřevěnými kůly, jeden muž skončil v kómatu

V romské osadě na Slovensku se porvaly dvě rodiny.

Rvačka rodin v romské osadě na Slovensku

V romské osadě na Slovensku se popraly dvě rodiny. Podle místních obyvatel na sebe členové zaútočili dřevěnými kůly. Policie měla co dělat, aby rvačku zastavila, informovala TV JOJ.

V jednom z domů v osadě sousedí několik spřízněných rodin. Každá z nich bydlí v jiném z bytů a chodí se vzájemně navštěvovat. Poslední návštěva ale měla nečekanou dohru. Podle Igora Kandráče za ním přišla jedna z rodin, která se zajímala o jeho švagra Mariana.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie na skákacím hradě. Atrakci v Arizoně vítr vynesl do vzduchu, nepřežil malý chlapec

„Švagr pak přišel, povídali jsme si, popíjeli jsme. Když jsem ho chtěl vyprovodit, počkali si na nás a začali mlátit,“ uvedl napadený Kandráč pro TV JOJ. Muži utekli zpět do bytu. Útočníci jim měli být v patách.

Stopy po útoku jsou na Igorovi vidět, jeho švagr však dopadl hůře. Záchranáři ho museli převézt do nemocnice. „Je v umělém spánku. Zatím nevíme, co a jak, zda přežije, nebo ne. Je ve vážném stavu,“ řekl napadený Kandráč.

Existuje i jiný scénář

Jako po bitce ale vypadá i příbytek rodiny, která měla údajně útočit. Mají poničený nábytek i komín. Tvrdí, že ale právě oni se stali terčem útoku. „Mohli za to Marian a Igor. To oni se dopustili rvačky v mém domě proti mému vnukovi,“ sdělila Monika Bándyová, příbuzná mužů, kteří měli Kandráče a jeho švagra napadnout.

„Měli připravené nějaké klacky, nevím, jestli to byly baseballové pálky nebo násady od lopat. Chtěli mě udeřit zezadu, ale můj vnuk byl chytřejší a trefil ho do nohy a on spadl na zem," dodala Bándyová.

Právě Bándyovi příbuzné ale policie zatkla: „Tři podezřelé osoby byly na místě zadrženy a po provedení nezbytných procesních úkonů byly umístěny do policejní cely,“ sdělila košická policejní mluvčí Lenka Ivanová.

Zatím tedy není jasné, co se přesně stalo. Policie ale zahájila vyšetřování. „Po nezbytných prvotních procesních úkonech zahájil policejní vyšetřovatel trestní stíhání pro trestný čin ublížení na zdraví spáchaný ve stadiu pokusu a trestný čin výtržnictví spáchaný formou spolupachatelství.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drama v ústavu pro dětské vrahy v Děčíně. Chovanci napadli dozorce a pokusili se utéct

Tagy: