Rvačka v ukrajinské televizi. Novinář napadl proruského poslance, ten se mu nakonec vysmál

Novinář Jurij Butusov a poslanec Nestor Šufryč se do sebe pustili v přímém přenosu

V ukrajinské televizi se strhla rvačka

V pořádnou melu se zvrhla debata v ukrajinské televizi. Diskuzi o možné ruské invazi rázně utnul novinář Jurij Butusov, kterého dopálila slova poslance Nestora Šufryče a svého oponenta vyfackoval ze židle. Oba dva se následně pustili do souboje, ve kterém nechyběly chvaty a pěsti. Rvačce ve studiu přihlížel i expremiér Arsenij Jaceňuk nebo bývalý prezident Petro Porošenko.

Pořad Svoboda projevu v ukrajinské státní televizi se minulý týden v pátek poněkud zvrhnul. Diskuze okolo hrozby ruské invaze na Ukrajinu se stočila přímo na prezidenta Vladimira Putina. A začalo přituhovat. Jaceňuk se Šufryče zeptal, jestli považuje Putina za vraha a zločince. „S tím ať se vypořádají ukrajinské úřady,“ odpověděl poslanec za proruský Opoziční blok. „Tady ve studiu sedí ruský agent,“ vysmál se ještě Šufryčovi exprezident Porošenko. Pak se strhla mela v přímém přenosu.

Sedícího Šufryče z nenadání napadl novinář a aktivista Butusov. Fackou ho takřka srazil ze židle, následně se do sebe „oba kohouti“ pustili pěstmi a po chvíli skončili na zemi. Rozdělit je museli až pracovníci televize. Lehce zkrvavený Šufryč si ještě neodpustil rýpnutí do svého soka, o kterém prohlásil, že „škrábe jako holka“.

Diskuze se odehrála v neklidné atmosféře ještě před pondělním uznáním Doněcké a Luhanské lidové republiky ze strany Ruska. Na území obou separatistických území se nyní nacházejí ruští vojáci. Ukrajina v reakci na zvyšující se hrozbu ruské invaze povolala do armády zálohy. Šéf ukrajinské bezpečnostní rady Oleksij Danilov pak oznámil, že země zavede výjimečný stav ve všech regionech, kromě Luhanské a Doněcké oblasti, kde podle webu Ukrajinska pravda už nyní platí zvláštní režim. Parlament také v prvním čtení schválil návrh zákona o volném držení zbraní u obyvatel.

Tagy: