Rybáře šokoval žralok. Nebezpečný predátor jim skočil přímo do lodi, drama zachytila kamera

Žralok mako skočil rybářům přímo do lodi

Žralok skočil rybářům přímo do lodi

Nezvyklý zážitek mají za sebou vnuk s dědou z amerického státu Maine. Během rybaření jim totiž přímo do lodi skočil dvoumetrový žralok. Vše se naštěstí obešlo bez zranění. Dramatický okamžik zachytila kamera.

David Sinclair se živí tím, že vozí lidi na lov žraloků. Klienti si tak mohou obávané predátory zblízka prohlédnout a pomoct je označkovat, než je vypustí zpátky do moře. Davidovi na palubě pomáhá i jeho 16letý vnuk Cameron. Právě on sehrál hlavní roli během neobvyklého zážitku.

Chlapec si všiml, že se jeho prut hýbe. Najednou něco zatáhlo za návnadu, něco opravdu velkého a rychlého. Pak to skočilo. Okamžitě jsme věděli, že je to mako,“ popsal Cameron pro stanici WGME. Žralok pak skočil ještě několikrát, a k překvapení všech skončil až uvnitř lodě. „Znenadání jsem ho měl na obličeji. Udeřil mě ocasní ploutví přímo do levé tváře a přistál asi metr od mé levé nohy,“ vylíčil Cameron dramatický okamžik.

Na palubě na chvíli zavládl zmatek. Brzy se ale ukázalo, že nikdo včetně žraloka není zraněný. Rybáři proto tvora změřili, označkovali a vypustili zpátky do moře. Na tento rybářský výlet ale nikdo ze zúčastněných asi jen tak nezapomene. „Je úžasně inspirující vidět sílu takového tvora, bezpečně se s ním vypořádat a hodit ho zpátky,“ zakončil David.

Tagy:
moře žralok loď žraloci rybáři Maine skok videokamera žralok mako David Sinclair