Ryby padající z nebe překvapily obyvatele texaského města. Neměly hlavy, popsala svědkyně

V Texasu padaly z nebe ryby

V Texasu padaly z nebe ryby

Pořádné překvapení zažili tento týden obyvatelé Texasu. Během bouřky totiž z nebe nepadala jen voda, ale i ryby. Naděje lidí na nějaký světový unikát ale záhy utnuly úřady, které přišly s vysvětlením, že ryby nasála vodní smršť.

Poměrně vzácná událost se stala ve městě Texarkana. Během bouřky začaly k velkému údivu obyvatel padat z nebe i malé ryby. „Nemůžu tomu uvěřit, nikdy předtím jsem to neviděla. Něco je roztrhalo na kousky. Byly tu jen hlavy a těla bez hlav,“ popsala pro stanici KSLA místní obyvatelka Jeanie Tuckerová. A vysvětlení hledali i další svědci téměř apokalyptického výjevu.

S vysvětlením brzy přišla radnice města. „Zvířecí déšť je úkaz, který vzniká, když malé vodní živočichy jako žáby, kraby a malé ryby nasaje vodní smršť. Pak prší dolů ve stejný čas jako déšť,“ napsali na Facebook úředníci s výzvou, aby lidé zasílali fotky ryb.

2021 is pulling out all the tricks… including raining fish in Texarkana today. 🌧🐟 And no, this isn’t a joke. Animal...

Posted by The City of Texarkana, Texas on Wednesday, December 29, 2021

S teorií, že ryby byly nasáty vodní smrští, souhlasí meteorolog Michael Berry. „Nedokážu si představit jinou možnost,“ uvedl pro KLSA s tím, že je to první takový případ, který v regionu Ark-La-Tex (oblast, kde se spojují státy Arkansas, Louisiana a Texas, pozn. red.) pamatuje.

Vodní smršť je označení pro silný větrný vír, který se ze vzduchu postupně dostane až těsně nad vodní hladinu. V některých případech je vítr ve středu smrště tak silný, že z vody nasaje i drobné předměty a živočichy, vysvětluje stanice CNN. Vodní smrště chováním připomínají tornáda, ale zpravidla bývají slabší než jejich pozemní protějšky.

Tagy: