S Babišem a dalšími parazity nikdy nepůjdeme. Piráti a STAN rozjeli kampaň v Ústí

S Andrejem Babišem a dalšími parazity nikdy nepůjdeme, slíbili na zahájení kampaně v Ústí nad Labem lídři koalice Pirátů a STAN Ivan Bartoš a Vít Rakušan. V rámci kampaně plánují do října objet všech 14 krajských měst, kde na občany čeká divadelní představení i prohlídka jejich „švindl busu“, který má připomínat kauzy vlády Andreje Babiše (ANO).

„Chceme, aby stát sloužil lidem, a ne holdingu. S Babišem a dalšími parazity nikdy nepůjdeme a nebudeme s nimi mít po volbách vůbec nic společného,“ prohlásil na zahájení kampaně v Ústí nad Labem předseda STAN Vít Rakušan.

Definitivně se tak snažili vyvrátit časté dotazy, jak to bude po volbách. Dále také představili programové priority, mezi které patří odstranění korupce, důraz na skloubení pracovního a rodinného života nebo digitalizace státu.

„Chceme nastartovat robotizaci. Chceme se dostat alespoň na úroveň Německa – jeden robot na 30 obyvatel. Chceme, aby lidé dokázali kombinovat svou náročnou práci s péčí o rodinu,“ doplnil Rakušana Bartoš.

Oba také zdůraznili, že pokud budou zvoleni, nečeká občany zvýšení daní. Naopak plánují šetřit ve státní správě a tím třeba sehnat více peněz na důchody.

„Chceme, aby se průměrný důchod zvýšil na 19 tisíc korun,“ zopakovali předsedové stran na zahájení kampaně.

Kampaň strany odstartovaly už v polovině prázdnin, měsíc před volbami se ale rozjela ostrá fáze, která bude gradovat. V rámci ní mají za cíl především objet všechna krajská města a setkat se s co nejvíce občany v regionech. Po Česku budou jezdit tzv. „švindl busem, kterým už lídři přijeli do Ústí.

Celý program Pirátů a STAN si můžete přečíst na jejich stránkách. Vybrané otázky z programu vás poté od příštího týden čekají na webu CNN Prima NEWS.

Tagy: