Safari Park ve Dvoře Králové otevřel své brány. Návštěvníky láká na zvýhodněné vstupné

Safari Park ve Dvoře Králové se vrací k provozu.

Návštěvníci lvího safari i přes zákaz krmí zvířata. Přistihl je náš štáb (zdroj: CNN Prima NEWS)

Safari Park Dvůr Králové využil další vlny rozvolnění a o víkendu veřejnosti otevřel Africké safari Josefa Vágnera a Lví safari. Navíc lze zoo na východě Čech navštívit za zvýhodněné vstupné a zdravotníci mají vstup úplně zdarma. „Je to náš malý dárek všem zdravotníkům, kteří obětavě pracovali v době koronavirové krize,” řekla mluvčí safari parku Zuzana Boučková.

Návštěvníci zoo musí dodržovat rozestupy a v místech, kde se najednou shromáždí dva a více, si i nasadit respirátory. Aby se netvořily fronty a nebyl překročen maximální počet návštěvníků, zavedlo vedení zoo prodej vstupenek výhradně přes internet.

Lidé se mohou těšit na mnoho nových mláďat, hlavně mezi kopytníky, kteří volně pobíhají ve výběhu afrického safari. Přírůstky mají i lvi a další zvířata.

Přísná pravidla byla i před covidem

„Překvapilo nás, že je tu výběh i se lvy. Očekávali jsme jen výběh s antilopami,“ pochvaloval si o víkendu řidič rodinného auta. Nadšení byli i další návštěvníci zoo. „Pro děti je to velký zážitek, zejména pak výběh pro lvy. To byla bomba,“ nadšeně přitakala žena, která park navštívila se svým synem.

Africké a lví safari funguje téměř ve stejném režimu jako před pandemií koronaviru, a tak i nyní návštěvníci musí dodržovat přísná pravidla. „V zájmu všech návštěvníků je prosíme, aby nevystupovali ze svých vozů, a v zájmu všech zvířat prosíme naše návštěvníky, aby je nekrmili,” zdůrazňuje mluvčí Boučková.

Mezi lvy se dokonce nesmí ani otevírat okna auta a musí být zajištěny dveře. Přesto někteří lidé pravidla porušili a například krmili žirafu.

Tagy:
zvířata provoz zoo uvolňování opatření znovuotevření návštěvníci Královéhradecký kraj Česko lvi Safari Park Dvůr Králové Dvůr Králové nad Labem ZOO Dvůr Králové zdravotnický pracovník koronavirová recese pandemie covidu-19 Josef Vágner